Het veld zit er zo goed als op, in ieder geval alle competitiewedstrijden zijn gespeeld (en we zijn een aantal kampioenen verder). Komende week wordt er nog door een aantal ploegen buiten getraind, dan gaat op zaterdag 5 november het materiaal over naar de sporthallen (is er die middag en avond ook Throw in the Dark) en dan vanaf maandag 7 november starten de trainingen. Zaterdag 12 en 19 november zijn er oefenwedstrijden, waarna op zaterdag 26 november de competitie zal starten.

In de zaal is het altijd improviseren, het liefst traint iedereen van 19uur tot 20uur in Sporthal Rhoon, maar dat lukt natuurlijk niet. We starten op een aantal avonden om 18 uur en gaan dan tot 22:00 – 22:30 door, en dan nog eens 4 avonden die we gebruiken in 2 sporthallen…en we zijn niet de enige gebruiker van de sporthallen. Het is voor de TC altijd een hele puzzel, we hebben veel jeugdteams, we hebben trainers/coaches die ook zelf in een team spelen, etc. Hopelijk gaat het uiteindelijk voor iedereen lukken om zijn/haar kind(eren) aanwezig te laten zijn, veel ouders regelen ook onderling dat kinderen mee kunnen rijden. Hopelijk gaan we er weer een mooi zaalseizoen van maken en mogen we zo rond begin maart de eerste kampioenen weer gaan huldigen.

Algemene ledenvergadering

Op zaterdag 15 oktober hadden we een vol programma; RWA 1 speelde thuis, daarna een BBQ, toen onze jaarlijkse algemene ledenvergadering (ALV) en daarna nog een ‘bieravond’. Een zeer geslaagde avond in mijn ogen, waarbij de ALV ook wat drukker bezocht was vergeleken met voorgaande jaren. Vanuit het bestuur hebben wij eerst een terugblik gegeben op het afgelopen seizoen, hoe wij het afgelopen seizoen in de nieuwe bestuursvorm hebben gewerkt, zijn de financiën van onze vereniging besproken, de bestuursverkiezing is gedaan, de begroting en contributie besproken en als laatste onze speerpunten voor dit seizoen aangegeven (welke op voorhand met de betreffende commissies besproken waren).

De notulen zullen ook binnenkort (nadat deze in de eerst volgende bestuursvergadering zijn geaccordeerd) naar alle leden per email verstuurd worden, maar een aantal punten haal ik hieronder aan:

  • Bestuursverkiezing: Quincy Vermeulen zal toetreden tot het bestuur. Afgelopen seizoen had hij al een rol die dicht tegen het bestuur aanlag, maar nu zal hij dezelfde rol vanuit het bestuur gaan vervullen. Verder waren er geen aftredende bestuursleden.
  • Contributie: ondanks de inflatie kunnen wij als vereniging de contributie vooralsnog op hetzelfde niveau houden. Onze energieprijzen liggen nog 1.5 jaar vast, waardoor deze vaste kosten bij ons als vereniging nog niet hard stijgen. De hogere inkoopprijs van drank en etenswaren hadden wij al eerder doorgerekend via hogere verkoopprijzen aan onze bar. Wat wij als bestuur wel doen is onze contributieschijven gelijktrekken met die van de korfbalbond. Deze waren door de jaren heen niet meer gelijk aan elkaar. Het komt er vooral op neer dat sommige F-spelers niet meer de kangoeroe contributie betalen, maar de contributie voor F’jes. Maar ook sommige D en B spelers het juiste tarief gaan betalen.
  • Speerpunten: 6 punten hebben we besproken. Nieuwe geldstromen, Technische ontwikkeling jeugdafdeling, Bar, Scheidsrechtersbeleidsplan, Verduurzamen en Vervolg verenigingswerk. Hier zullen jullie de komende tijd wat meer informatie omheen ontvangen of op de website over zien.

Activiteiten

Zoals hierboven al aangegeven op zaterdag 5 november is er in de sporthal Throw in the Dark, en eind november en wellicht in december (als Nederland de poulefase doorheen komt) zijn de WK wedstrijden van het Nederlands voetbalelftal in de kantine van RWA te zien, waarbij er deze avond ook gegeten kan worden bij RWA (meer informatie volgt nog). De wedstrijden zijn allemaal rond etenstijd; maandag 21 november om 17:00 uur, vrijdag 25 november om 17:00 uur en dinsdag 29 november om 16:00 uur. Op vrijdag 2 december is er een Sinterklaasfeest in onze kantine.

Peter