Het zaalseizoen staat weer op het punt van beginnen en de voorbereidingen zijn dan ook in volle gang! Alle teams zijn verzocht om scheidsrechters te leveren voor wedstrijden en van een aantal teams zijn deze ook al binnen. In het schema hieronder kunnen jullie zien welke teams verantwoordelijk zijn voor de wedstrijden.

In de zaal zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten t.o.v. het veld.

• Wees op tijd. Ook als scheidsrechter! Zorg dat je een half uur van te voren aanwezig bent. Naast dat je zelf een goede voorbereiding hebt, zorgt dit ook voor rust bij de coaches en de teams. 15 minuten voor tijd beginnen de meeste mensen toch wel wat ongerust te worden of er wel een scheidsrechter komt en sta jij al met 1-0 achter.
  • Begin de wedstrijd liever te vroeg dan op tijd. We zitten vast aan zaalhuur en daarnaast kan een bondsscheidsrechter eisen om zijn wedstrijd op tijd te laten beginnen. Voor blessuretijd is dus al eigenlijk geen ruimte. Zijn de ploegen er klaar voor? Begin dan gewoon de wedstrijd, ook al is het nog niet de starttijd.
  • De rust duurt in de zaal 5 minuten. Fluit na 4 minuten in, zodat de teams op tijd klaar staan en de wedstrijd dus weer op tijd kan worden voortgezet.

Veel succes en maak er een mooi seizoen van met elkaar!