Wedstrijdverslag van Edwin Jansen

Gisteren was de aftrap van het nieuwe zaalseizoen voor de korfballers van RWA. Het vlaggenschip mocht, na een succesvol zaalseizoen afgelopen jaar, debuteren in de overgangsklasse tegen Fortis uit Oost Souburg wat vorig jaar al op dit niveau actief was.

De start was voor de thuisploeg uit Rhoon. De eerste goal werd gemaakt door routinier Rick van Rossen die voorlopig is teruggehaald vanwege de nog altijd blessures bij de heren.

In de eerste helft bleef het gelijk op gaan. Na 5-5 nam RWA voor het eerst een voorsprong van 2 punten en deze bleef gehandhaafd tot de rust. Tijdens de pauze was de stand 10-8 in het voordeel van de roodwitten.

Na de thee en mandarijnen dicteerde we wederom en op 11-8 hadden we de wedstrijd naar ons toe moeten trekken. Prima aanvallen met erg veel mooie kansen. Fortis kg in de touwen maar we deelden niet de genadeklap uit. Helaas beloonde we onszelf niet. De gasten kwamen weer in de wedstrijd en het werd 13-13 met nog 10 minuten te gaan. Ook nog eens 2 belangrijke strafworpen die mis gingen en beslissend hadden kunnen zijn.

Toch kwamen we weer op 15-13 voorsprong en leek het goed te komen. Echter werd toen juist het spel wat rommeliger en gingen we niet goed met deze spanning om. Veel foute keuzes en niet goed met de schotklok omgegaan.
Met als gevolg dat de gasten uit Zeeland in de allerlaatste fase nog gelijk maakten. Het blijven niet voor niets stugge Zeeuwen.

De goed leidende scheidsrechters floten bij een 15-15 stand definitief af en dit gelijkspel voelt als een nederlaag.
Maar ik heb wel een goed strijdend team gezien wat even weg is geweest.
En we hebben direct het eerste punt in de overgangsklasse te pakken en kunnen hiermee verder.

Nog dank aan de boys van het geluid. De muziektunes waren erg leuk en houden we erin.
Ook het publiek bedankt. De trommels en aanmoedigingen waren top.

Volgende week wacht de pittige uitwedstrijd tegen het favoriete Die Haghe in Den Haag. Aanvang 17.30 uur.
De verwachting is dat zij bij de top 3 zullen gaan spelen en dus een zware kluif. Komende week weer goed voorbereiden en een leuke uitdaging om daar te gaan stunten.