Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Gisteren stond de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar op het programma voor RWA en het was een belangrijke tegen concurrent HKV / Ons Eibernest in Den Haag. Nadat het tweede team een gelijkspel eruit had gesleept na een ruime achterstand bij rust, was het de taak aan het vlaggenschip om direct bij de les te zijn.

Na 3 minuten was het 1-2 maar daarna was het de thuisploeg die de wedstrijd dicteerde. Aanvallend waren we te slordig dit leverde veel balverlies op waardoor we te weinig afrondingen in de hele eerste helft konden nemen. Daarnaast mistten we grote goede kansen en werden we afgestraft door een heer bij de tegenstander die niet te stoppen was. Hij had halverwege al 8 goals gescoord. Via 8-3, 10-7 werd de rust behaald met een ruime achterstand (14-8).

In de rust een aantal tactische omzettingen gedaan zowel aanvallend als verdedigend.
Aanvallend resulteerde dit snel in 3 goals waardoor we weer in de wedstrijd kwamen. 2 scores van Lisanne Noordzij in 1 minuut waren hier belangrijk. Maar ook verdedigend werkte de tactiek goed.
En na 6 minuten stond het opeens weer gelijk (15-15).
Het momentum lag duidelijk bij ons. Jammer dat we in die fase bij 16-17 niet door konden drukken. Het spel bleef goed alleen ketsten veel ballen telkens net uit de korf.
Met nog 5 minuten te spelen namen de Hagenezen weer de leiding en bleef het spannend. Maar je zag de ploeg groeien en het geloof was er.
2 minuten voor tijd pakte een wissel goed uit en scoorde Sipke Dijkshoorn de gelijkmaker.
En met nog 40 seconden op de klok scoorde topscorer Lars van Heiningen (in totaal goed voor 6 goals) de winnende treffer. Eindstand 20-21.

Een beloning voor een puike teamprestatie en 2 heerlijke punten.
Het was gezien het spelbeeld en score verloop een memorabele avond.
De ploeg is goed rustig gebleven en liet zich niet gek maken door wat er allemaal geroepen werd vanuit het publiek.
De nieuwe tactiek werd goed uitgevoerd door de ploeg en iedereen heeft zich prima in zijn of haar rol geschikt.
Een trotse coach en we gaan zo heerlijk het jaar sportief uit.

Publiek bedankt en super dat jullie met veel waren en we niet onder deden voor het thuispubliek. Top!😃👍🏻

Nu gaan we de korte break in en is de eerste wedstrijd een oefenwedstrijd op zaterdag 7 januari om 14.30 uur thuis in sporthal Rhoon.

Voor nu wens ik alle supporters en diegene die mijn verslagen lezen, hele fijne feestdagen toe en tot in het nieuwe jaar 💥😃🥂