Afgelopen weekend was het laatste speelweekend van dit jaar, waarbij RWA 1 & 2 mooie uitslagen behaalde in Den Haag tegen HKV/Ons Eibernest. Het 2e speelde dan wel gelijk, maar als je met rust nog met 12-5 achter staat, dan is een 15-15 eindstand het teken van een sterke 2e helft. RWA 1 had ook een goede comeback, want na met rust 14-8 achter te hebben gestaan, dan in de slotfase met 20-21 winnen is een zeer mooie prestatie. De eerste overwinning van RWA in de overgangsklasse, dat smaakt naar meer. Het zorgt er ook voor dat RWA 1 in de brede middenmoot terecht komt en vooralsnog lijken alleen Valto en Die Haghe er in deze poule echt bovenuit te steken.

Van de week zal er her en der nog wat getraind worden, maar we hebben niet alle dagen de sporthal tot onze beschikking in Rhoon en Portland. In ieder geval tussen Kerst en Oud & Nieuw is er helemaal geen zaal beschikbaar, en vanaf maandag 2 januari kan er weer getraind worden. De komende 3 weekenden (behalve voor onze D3 op 7 januari en de C2 op donderdag 12 januari) zijn er geen wedstrijden en worden er pas weer wedstrijden gespeeld op zaterdag 14 januari.

Naast dat er afgelopen weekend gekorfbald werd, kon er ook geschaatst worden! Ik heb van meerdere mensen gehoord dat zij op zaterdag al op het ijs zijn geweest. Zelf heb ik vandaag met de familie op het ijs en op de ijzers gestaan. Ik hoop dat meer van jullie hiervan hebben kunnen genieten. Jammer genoeg gaat het vanaf vanavond weer dooien, maar hopelijk krijgen we straks in de winter (het is nog herfst 😊) nog een paar mooie schaatsdagen.

Vrijwilligers

Zo aan het eind van het jaar is het ook een beetje reflecteren, en toen schoot mij zelf te binnen dat we trots kunnen zijn als RWA op de vele vrijwilligers die we hebben. Sinds dit seizoen hebben we daar nieuwe vrijwilligers bijgekregen die vooral achter de bar hebben gestaan. Natuurlijk is dit verenigingswerk een soort van verplichting, maar er zijn er genoeg die het leuk vinden. Zelfs ouders die hebben aangeven liever niet achter de bar te staan, maar wel iets anders willen doen. Fijn om te horen. Volgend jaar zal eea verder uitgebreid gaan worden, en stapje voor stapje hopen we dat straks alle ouders van de jeugdleden en onze B, A en senioren een steentje bijdragen voor RWA. Uiteindelijk betekent meer vrijwilligers, minder tijd dat er door iedereen ingestoken hoeft te worden om alles draaiende te houden.

Daarnaast hebben we vele vrijwilligers die trainen/coachen, die in de diverse commissies zitten, fluiten, klussers, etc.

Allemaal weer harstikke bedankt voor de tijd die jullie hier ingestopt hebben! En alvast weer bedankt voor de tijd die jullie hier in 2023 ook weer in zullen steken.

Rookvrije generatie

Waar wij als RWA al enige tijd een rookvrij sportcomplex hebben en dit voor ons nu het nieuwe normaal is, is dat nog niet overal het geval. De gemeente hoopt dat meerdere verenigingen in Albrandswaard ons voorbeeld gaan volgen. En zo heb ik onlangs een gesprek gehad met de tennis, die graag wilde weten hoe wij eea bij RWA hebben gedaan, of daar veel weerstand op kwam etc. Daarnaast kreeg ik ook onlangs een update van Rookvrijegeneratie.nlwaar aangeven werd “De wereld wordt rookvrij. Wen er maar aan.” Steeds meer vakantieverblijven worden rookvrij, Lidl stopt met verkoop van sigaretten en tabak, sommige bedrijven worden rookvrij, sommige stranden zijn rookvrij, de terrassen van McDonalds zijn rookvrij etc. Allemaal stappen die er voor moeten zorgen dat de jonge generatie zo min mogelijk in aanraking komt met roken.

WK

Jammer genoeg was vandaag de kantine niet open, want dat had betekend dat het Nederlands elftal in de finale had gestaan. Maar er zijn wel een aantal wedstrijden in onze kantine uitgezonden, waaronder de kraker tegen Argentinië. Jammer genoeg gingen Nederland eruit na penalty’s, maar een bedankje aan de barcommissie die het mogelijk maakte dat er naast de wedstrijden kijken ook gegeten kon worden.

Kerst en Oud & Nieuw

De feestdagen komen er weer aan, en wil ik namens het bestuur alle leden en ouders van onze leden hele fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling wensen. Op naar een sportief 2023!

Namens het bestuur,

Peter