Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Voor de lezers van mijn verslagen nog de allerbeste wensen voor 2023!

Afgelopen week waren we weer begonnen met de voorbereiding voor het resterende seizoen en afgelopen zaterdag was de oefenwedstrijd tegen Erasmus. Een ploeg die lager speelt en niet gewend is om met schotklok te spelen.

De 1e helft ging het lang gelijk op en werden er veel goals gemaakt. RWA maakte verdedigend te veel individuele fouten waardoor het tot 8-7 aardig gelijk op ging. Laatste minuten voor rust werd het echte gat gemaakt. De rust werd behaald met een 14-9 ruststand. De gasten hadden dichterbij konden staan maar misten wat strafworpen.
Aanvallend liep het goed maar verdedigend moest het beter.

Wat wisselingen in de ploeg gedaan en goed om te zien was dat wij goed gevarieerd in opstellingen kunnen spelen. Aanvallend bleef het niveau goed. We konden veel herhalen en trokken verdedigen de teugels wat aan.
Nu kwam de onervarenheid van de schotklok bij Erasmus ook boven. Veel pressie door ons gegeven en veel verdedigende steals. Ook konden de gasten het steeds moeilijker bijbenen.
Een 2e helft van 14-4 gaf goed het krachtsverschil aan.

Uiteindelijk is de 28-13 winst niets betekenend maar wel goed om snel in het ritme en goede gevoel te komen.

Volgende week begint het weer echt voor de punten. Dan spelen we thuis tegen stabiele overgangsklasser Vriendenschaar uit Hardinxveld Giessendam.