Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Gisteren stond een zogeheten 4 puntenwedstrijd op het programma. RWA (3 punten in de pocket) moest op een laat tijdstip spelen tegen ONDO in Middelburg. Een ploeg die slechts pas 1 punt had en bij winst zouden we afstand nemen van de degradatie plekken. Er stond nu dus al veel op het spel. Na een teleurstelling vorige week moesten we de rug rechten maar dat lukte in het begin totaal niet. De thuisploeg nam binnen 6 minuten een 7-0 voorsprong. Een bizar hoog rendement met elke aanval zowat een goal. Helaas weer genoodzaakt vroeg een time out te nemen want we stonden er nog niet met flair genoeg en gedrevenheid.
De ploeg pakte dit goed op en trok de stand weer gelijk (7-7) om zelfs in de rust al de voorsprong te nemen (8-9).
Het momentum lag duidelijk bij ons en met prima spel en solide verdedigen zouden we de tweede helft meer naar ons toe kunnen trekken zoals de laatste fase voor rust. Na de pauze startten we wel direct goed en liepen we snel uit naar een 10-14 voorsprong. Dit verschil in stand bleef tot 10 minuten voor tijd (14-18).
Echter konden we de wedstrijd niet in het slot gooien en hadden we dit beter moeten doen. Nu kwamen de Zeeuwen terug in de wedstrijd en werd het een spannende slotfase.
Met nog 5 minuten te spelen stonden we nog steeds voor (19-21). Maar helaas stond het 2 minuten voor tijd weer gelijk (22-22).
De rust hadden we niet meer in ons spel en verdedigend stonden we niet meer goed en door meerdere onnodige individuele fouten kon de thuisploeg middels 2 ballen vanaf de stip de winst naar zich toe trekken. De laatste goal van ons was 15 seconden voor tijd en kwam te laat. Uiteindelijk floot het Belgisch duo die de wedstrijd leidde af bij een 24-23 eindstand.
En voor de tweede keer achter elkaar stonden we niet verdiend met lege handen. Helaas namen de scheidsrechters, die beide een goede wedstrijd floten, en de jurytafel niet de regels helemaal in acht en is het normaal zo dat je bij een wissel klaar moet staan, het briefje volledig ingevuld moet hebben en ingeleverd moet hebben om te mogen wisselen. Jammer dat dit bij de beslissende strafworp niet gevolgd werd en zo kon de juiste persoon de strafworp nemen en scoren.
We hebben zeker zelf verloren en het in het begin en op het eind niet goed genoeg gedaan. Een slechte start, een zeer sterk tussenstuk en een zwak laatste stuk met te veel fouten. Een wedstrijd met meerdere gezichten.
Jammer want de lange terugreis was nu toch een stuk minder leuk.
Na 6 wedstrijden hebben we op 1 wedstrijd na laten zien dat we goed mee kunnen in de overgangsklasse en we helaas pas 3 punten hebben waar we zeker 3 a 4 punten te weinig hebben behaald gezien het spel en wedstrijdbeeld. Helaas heeft het ook niet echt meegezeten. 😞
Volgende week wacht een uitdaging tegen de ongeslagen koploper Valto uit De Lier. We spelen dan thuis om 17.25 uur.
Kom allen ons weer aanmoedigen en we gaan van de week kijken welk strijdplan we gaan hanteren.