Even terug in de tijd, vorige week moest u mijn schrijfsels missen. Verjaardag van een lief familielid had voorrang.

Maar ik wilde toch niet onvermeld laten dat de D1, in een spannende en goede wedstrijd, de hoger geplaatste tegenstander met lege handen naar huis stuurde. Dat deed de C2 ook met een behoorlijke uitslag 14-3. En geloof het of niet zij staan ongeslagen bovenaan, en dat willen ze voorlopig zo houden.

De D3, die haar uiterste best doet om te scoren, zag de tegenstander in de eerste helft een 11-0 voorsprong nemen, maar de D3 heet de laatste tijd al aardig wat bijgeleerd en gooide de deur op slot, de tegenstander kwam in de tweede helft nog maar 1x tot scoren. Goed gedaan D3.

Ook het vierde is op zoek naar doelpunten en punten op de ranglijst, helaas zijn die laatste punten (op de ranglijst) zeldzaam. Toch speelden zij een leuke en gevarieerde wedstrijd, waarin zij voor het eerst dit seizoen, een voorsprong namen, helaas niet voor lang, maar voor de toeschouwers, en dat waren er best veel, was het een leuke pot. De bijna avondwedstrijden van RWA 1 en 2 gingen helaas verloren.

Dan nu terug naar het heden.

Maandag begon de week met de trainingen van RWA G, nu nog alleen in de zaal in Portland, Want ook de D3 is nu vertrokken naar de sporthal. Nu maar hopen dat ook de G volgend jaar gezellig mag trainen in de sporthal. Dat zouden meer ploegen willen, maar helaas RWA is te groot om iedereen in de sporthal te herbergen. Dinsdag is het druk en gezellig in de hal, zowel in de kantine, waar heel veel spelers van RWA zich aan het voorbereiden zijn. De een op een training, de ander op een repetitie. Maar ook op de tribune is het soms dolle pret.

Dan wat wedstrijden van de zaterdag. Ook dit keer weer een complimentje van de D3, nog geen doelpunten, maar er werd goed gegooid en gevangen, soms beter dan de tegenstander, en ik denk dat de doelpunten ook snel zullen komen.

De C1, verloor vorige week in de allerlaatste seconde en raakte daardoor haar koppositie kwijt. Maar in de thuiswedstrijd zou misschien weer de top haalbaar zijn. Helaas. Er zit meer in de ploeg dan er deze zaterdag uitkwam. Wel was het een zeer spannende wedstrijd. 5-5 was een terechte uitslag, maar voor een niet zo objectieve toeschouwer was het helaas geen hosanna.

Daarna was het tweede aan de beurt. De zaal werd in gereedheid gebracht voor weer een zinderende wedstrijd. Muziek, trommels en de lotenverkoper stonden in de startblokken.

Het werd een zeer, zeer spannende wedstrijd, waar veel kansen werden gemist, maar ik zag ook een paar aardige acties. Helaas kwam het tweede aan het einde van de wedstrijd kracht tekort. Tegen de hooggeplaatste tegenstander is dat jammer, want een stuntje zat er lang in. Volgende week tegen de nummer een na laatst, moet toch punten opleveren.

Ging het tweede in het laatste kwart ten onder. Het eerste hield het wat langer vol, maar ook zij kwamen in de slotfase kracht en een beetje geluk tekort.

Ook zij mogen volgende week laten zien dat er meer in zit dan de schamele drie puntjes op de ranglijst.

Dan nog even over de loten: We hebben een geweldige lotenverkoper, niemand komt langs hem zonder toch minstens 1 lootje te kopen, deze week had hij gelukkig hulp van twee handige assistenten. Ze beloven iedereen een prijs, maar ook deze keer ging er weer iemand anders met de taart naar huis, wellicht kan ik op visite gaan en zo toch nog een stukje taart bemachtigen.

Maar het vierde heeft haar eerste punt binnen, gelijk gespeeld, op naar de winst in de volgende wedstrijd.

Een van de volgende keren zal ik proberen vroeg op te staan, zodat ik de kangoeroetjes, de F1, F2 en de F3 aan het werk kan zien. Ik zag de spelertjes bij het oplopen met het eerste, en daar alleen al zag je dat het allemaal talenten zijn. De F1 en F2 staan niet voor niets boven aan.