Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen.

Gisteren stond de late, verre uitwedstrijd tegen Fortis op het programma. Onderlinge wedstrijden zijn altijd close en spannend geweest de laatste jaren.

Wel moest RWA met een wat andere opstelling spelen. Mede doordat Jan den Arend zijn schoenen definitief aan de wilgen heeft gehangen door al zijn blessureleed en Daan Prikker voorlopig ook niet meer in actie komt en Marit, Arnout en Rick er niet bij waren, waren het de prima spelende Sipke Dijkshoorn en good old Gert-jan de Lange die samen met het hele team zeer goed van start gingen.

We namen de wedstrijd met veel energie in handen zowel aanvallend als verdedigend. Het rendement was in het begin hoog en verdedigend stonden we goed en werd Fortis het vuur aan de schenen gelegd. Dit resulteerde na 16 minuten spelen in een 5-10 tussenstand.
Daarna stokte het aanvallend opeens en maakten we te snelle en verkeerde keuzes in de afronding. Verdedigend bleven we het goed doen zodat we de rust wel behaalde met een miniem verschil (9-10).

We hadden prima zicht op resultaat en na de rust scoorden we ook gelijk de eerste goal. Echter had de thuisploeg wel de geest gekregen mede omdat we bij 5 punten voor niet verder afstand hadden genomen. Zij scoorden 4 goals op rij en zo stond het in korte tijd opeens 13-11 voor de Zeeuwen.
En met nog een kwartier te gaan was de stand 16-13. Echter kent het huidige woordenboek van RWA het woord opgeven niet en we raapten onszelf weer op en haakten toch weer aan. Met nog 4 minuten te gaan was het weer gelijk (19-19). in die spannende slotfase kon het alle kanten op gaan. Kansen over en weer maar het viel wederom niet onze kant op. Een normaliter weinig scorende dame prikte een mooi schot binnen en de gedachte was, het zal toch niet…..
Maar helaas was het wel weer zo. In de allerlaatste minuut gooide de schutter van Fortis de deur definitief dicht en zo werd het uiteindelijk een 21-19 nederlaag.

Zoals hun coach aangaf, deze wedstrijd verdiende overall geen winnaar, maar dat kreeg hij wel. En dus ook een verliezer en dat waren wij. Voor de 4e maal op rij staan we met lege handen na een zeer goede wedstrijd op een voor ons hoger niveau.
We geven niet op en zoals we nu spelen qua spel en strijd, moet het een keer beloond worden.

En doordat het 2e ook nipt verloor (15-14) ondanks ook een prima wedstrijd, werd het een vervelende lange terugreis.

Wellicht volgende week thuis tegen nummer 2 Die Haghe. De enige ploeg waar we in de heenwedstrijden kansloos tegen waren, maar er zijn zeker mogelijkheden, dat hebben we vorige week tegen de koploper al laten zien.