Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Afgelopen weekend stond de thuiswedstrijd tegen het Haagse Die Haghe op het programma. De enige ploeg waar we in alle heenwedstrijden kansloos tegen waren. Ook nu bleek het een ploeg die ons niet goed ligt en een maatje te groot is. Wij moeten top zijn om een kans tegen hun te maken.
Wat we de laatste weken lieten zien gaf wel vertrouwen, maar helaas waren we ditmaal enorm slordig en hadden we erg veel onnodig balverlies, waren we niet scherp en haalden we niet ons niveau van de laatste weken.

Tot 7-9 na een kwartier konden we nog enigszins bij blijven, maar nog voor de rust drukten de gasten door. We haalden na een belabberde tweede deel van de eerste helft de rust met een 8-16 ruststand.

En zo zaten we in de rust eigenlijk al kansloos en konden we alleen maar een tweede helft spelen waar we een beter gezicht moesten tonen.
Maar de start was ook direct weer voor de gasten waar de dames echt sterk speelden. Het grootste verschil was bereikt bij een 9-20 stand.
Het laatste kwart van de wedstrijd was er 1 voor de statistieken. Uiteindelijk werd de eindstand 17-27.

Een nederlaag die wat makkelijker te verteren is dan de laatste weken, al was het spel dit keer zowel verdedigend als aanvallend ondermaats en hebben we het publiek weinig kunnen vermaken en hopen we dat dit een incident is geweest.

Mede doordat concurrent HKV/Ons Eibernest verrassend won van middenmoter Vriendenschaar hebben we helaas de laatste plaats moeten innemen, maar zullen nog steeds de twee thuiswedstrijden tegen de directe concurrenten belangrijk gaan worden.

Nu ligt eerst de competitie twee weekenden stil. Even bijkomen en ons opmaken voor de laatste beslissende fase van de competitie.