Dit weekend waren er geen wedstrijden omdat half Nederland met vakantie is, ik dus ook.

Het is natuurlijk niet van belang, maar omdat u graag op de hoogte blijft verklap ik, dat ik in Oostenrijk vertoef en eindelijk na heel veel jaren weer eens lekker in de sneeuw heb mogen wandelen.

Maar wie wat bewaart die heeft wat, dus hier volgen nog enkele opmerkelijke dingen uit het aantekenboekje van deze supporter.

Bij binnenkomst kan ik nog net op het scorebord zien dat de F2 haar wedstrijd winnend afsluit en dat aan de andere kant van de zaal een sportspektakel aan de gang is die zijn weerga niet kent. Liefst 13 kangoeroetjes sprongen door de zaal, het lijken wel dartelende veulentjes. Daar gaat RWA nog een hoop plezier aan beleven,

Ik zou deze zaterdag twee wedstrijden tegelijk gaan bekijken, hoe dat kan, kwestie van vroeg opstaan en je aandacht verdelen.

Eerst maar even de E3. Een heleboel spelers en speelsters die nog niet al te lang korfballen. Ze moesten tegen de nummer 1. Je zou denken dat wordt een hele moeilijke wedstrijd, maar gelukkig niet. Er werd zelfs een voorsprong genomen en de tegenstander heeft tot diep in de tweede helft moeten knokken voor hun punten. Dat lukte uiteindelijk wel, maar de strafworpen werden door de E3 veel beter genomen dus was er toch winst.

Het was trouwens een bijzondere wedstrijd voor de scheidsrechter. Hij floot goed, kreeg complimenten van de tegenpartij en heeft ook nog geleerd dat snijdeneen erg moeilijke regel in het korfballen is. Hij heeft ook gekeerd dat het uitleggen hiervan niet echt makkelijk is.

Dat constateerde ik met het ene oog.

Het andere oog concentreerde zich op de E1. Nou daar ging het behoorlijk snel, 1-0, 2-0, 3-0 en ga zo maar door. Na tien minuten was er een kleine pauze en dat gaf de tegenstander tijd om de zaken goed op een rijtje te zetten en ja hoor na een inhaalslag ging de strijd gelijk op en stond er in de rust een stand van 10-7 op het bord. Nu was het de beurt aan de E1 om de zaken weer recht te trekken en dat deden zij. In de tweede helft kwam de tegenstander er niet meer aan te pas en wist de E1 het publiek een 15-7 overwinning te schenken. De koppositie blijft dus bij de E1.

Daarna naar huis of de D3, de C1 en het vierde nog even meepikken. Ik koos voor het laatste.

De D3 moest met aardig wat invallers het hoofd boven water zien te houden tegen de nummer één, dat werd een ongelijke strijd. Daarna de C1, en dat werd een zeer spannende strijd, kansen over en weer, missers en missertjes aan beide kanten, valpartijen soms met desastreuze gevolgen, maar uiteindelijk trok de C1 de overwinning over de streep.