Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Gisteren stond de (inhaal)competitiewedstrijd in en tegen Tilburg op het programma. Helaas vanwege vakantieperikelen hadden we niet een ideale voorbereiding, daar waar de tegenstander niet meer in de vakantietijd zat. Het blijft vervelend dat het programma dan scheef loopt en door de bond niet gelijkwaardig met de vakanties rekening wordt gehouden met het programma.
Tilburg wilde niet meewerken aan het verplaatsen van de wedstrijd en dus moesten we gewoon spelen.

De heenwedstrijd gaf een nederlaag van 3 punten en toen startten we erg slecht. Dit keer zaten we wel gelijk goed in de wedstrijd en bleef het stuivertje wisselen wie de voorsprong nam. Zo ging het goed gelijk op richting de rust en was het 10-10 in de pauze.

Alle kans dus om door te pakken. De eerste goal na rust was nog wel van ons, maar helaas trok Tilburg de wedstrijd in ruim 10 minuten naar zich toe. Enerzijds door scherpte in hun afronding maar anderzijds speelden wij aanvallend te slordig en daardoor konden we te weinig herhalen. Binnen no time stond het 21-12.

Met nog 9 minuten te gaan nog bij elkaar gekomen om het niet een afstraffing te laten worden. En de ploeg liet in die laatste fase zien dat het een goede mentaliteit heeft en best aardig mee kan.
We kwamen nog terug tot 22-18 met nog 3,5 minuut te gaan. Helaas misten we toen nog een strafworp waarna de thuisploeg daarna zo’n zelfde kans wel benutte en de eindstand bepaalde op 23-18.

Helaas een vervelende nederlaag en het water staat ons inmiddels aan de lippen.
Om nog een kans te behouden op handhaving is winst volgende week cruciaal.

De thuiswedstrijd tegen concurrent HKV/Ons Eibernest begint volgende week om 18.00 uur. De gasten hebben 1 punt meer dan ons en dus telt alleen winst volgende week. Voor ons speelt ook RWA 2 tegen dezelfde Haagse ploeg en ook voor hen geldt dat winst nodig is om uitzicht te houden op lijfsbehoud.

We hopen dan ook dat er veel publiek komt kijken om ons te steunen en aan te moedigen. 💪🏻😃👍🏻