Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Gisteren stond de eerste do-or-die wedstrijd op het programma, thuis tegen HKV/Ons Eibernest, de directe concurrent met 1 punt meer voor aanvang van deze wedstrijd. Bij een nederlaag was de ons op handhaving wel zo goed als verkeken en dus telde alleen maar winst.

De gasten hadden voor de wedstrijd wat Haagse bluf uitgesproken tegen de scheidsrechter dat ze toch wel gingen winnen. Waar die overtuiging vandaan kwam, is mij een raadsel. In de uitwedstrijd stonden we ver achter maar schakelden we goed om en pakten we uiteindelijk een nipte winst.

Echter was de start direct voor ons en straalden we direct uit dat er maar 1 team vandaag kon, wilde en ging winnen, en dat waren wij. Binnen een paar seconde lag de eerste bal er al in en we namen het heft in handen.

We hadden een duidelijk en goed plan en dat werd perfect uitgevoerd richting de tegenstander.
Gestaag liepen we uit en de rust werd behaald met een mooie 11-6 voorsprong.
De discipline vasthouden en we gingen deze wedstrijd winnen.

In de 2e helft waren ook direct de eerste 5 goals voor ons en de tegenstander lag al knock out.
Gedurende de 2e helft werd het wel wat slordiger en werd er wat te frivool gespeeld maar we kregen geen problemen meer. De grootste marge was 13 punten verschil en de uiteindelijke eindstand werd 23-12.

Mooi was de invalbeurt en het debuut van publiekslieveling Remco Gorter die het publiek nog deed opveren.
Omdat ook RWA 2 de winst pakte tegen dezelfde Haagse tegenstander, was het een fijne 4-punter.

Maar zoals het bekende gezegde klinkt, 1 zwaluw maakt nog geen zomer, maar deze winst was gezien de arbeid de laatste weken een mooie beloning en goed voor het vertrouwen en 2 punten waard, maar handhaving is nog lang geen feit.

Op met vertrouwen komende week in, naar de uitwedstrijd tegen Vriendenschaar uit Hardinxveld Giessendam. De heenwedstrijd was een zure. Na een matige start en flinke achterstand, vervolgens gelijk maken, verloren we op het nippertje met 1 goal verschil.

A. s. Zaterdag start de wedstrijd in sporthal de Wielewaal in Hardinxveld Giessendam in 18.10 uur waar daarvoor eerst beide tweede teams tegen elkaar zullen strijden.

Kom ons aanmoedigen, want gisteren was de sfeer weer geweldig en helpt ons altijd. 👍🏻😃💪🏻

Tot volgende week!