Het was me het weekje wel. Dat weekje begon natuurlijk weer bij onze semi-junioren. Het werd een vermakelijke avond. Deze groep draait nergens haar hand meer voor om, of ze nu moeten volleyballen, handballen, korfballen, stoeprandje moeten spelen of een poging doen om drijfbal onder de knie te krijgen, alles wordt met een grote intensiteit beoefend.

Dinsdag ging de training niet door, er moest namelijk wat verbouwd worden in verband met de verkiezingen. Als dat maar geen nadelige invloed heeft op de prestaties van de teams, maar dat moet zaterdag blijken.

De zaterdag: waar zal ik eens beginnen. Al vroeg zitten ouwe getrouwe supporters op de tribune om familieleden aan te moedigen (die supporters zitten er trouwens de hele dag) en tot mijn verbazing ook spelers van het derde. Eerst dacht ik dat ze een extra training kregen vanwege de gemiste dinsdagavondtraining, maar een speling van het lot had het derde een thuiswedstrijd toebedeeld op het mooie tijdstip van 12.00 uur. Er werd mij beloofd dat zij genoeg hadden uitgeslapen om de tegenstander geen schijn van kans te geven en dat werd werkelijkheid 22-11. Zo behouden zij uitzicht op de tweede plaats en daarmee promotie.

Wat kregen de toeschouwers nog meer voorgeschoteld.

De F2 speelde een spannende wedstrijd, vooral de eerste helft was van een aardig niveau, de uitslag is wat vertekend maar de leiding zorgt dat het enthousiasme in de ploeg blijft. De E5, scoort niet zo makkelijk maar in elk geval meer dan de tegenstander en zo blijven de punten binnen komen. De onderste plaatsen heeft de E5  achter zich gelaten. De E3 daarentegenscoorde er rustig op los 16-6 was hier de eindstand en zo is er nog zicht op de tweede plaats. De E1 maakte het heel spannend, maar gelukkig wonnen ze wel van de mede koploper met 5-4. Zo blijft de eerste plaats in haar bezit en zicht op het kampioenschap. De scheidsrechter floot een behoorlijke wedstrijd. Toch is het voor onze jeugdige scheidsrechters best lastig. Wat te doen bij snijden, verdedigen van achter. Misschien kan de scheidsrechterscommissie er nog eens een cursusavondje tegenaan gooien.

De D3 verloor met 12-0. De scheids deed er alles aan om de uitslag niet verder te laten oplopen, maar zag ook dat er bij deze ploeg veel energie van de spelers nodig is om de bal in het spel te houden, daarna wordt het moeilijk om ook nog goed te verdedigen. Maar ze blijven moed houden. De D2 won met grote cijfers. 15-7 en heeft zo de tweede plaats stevig in handen. De C1 denderde over de tegenstander heen. 17-1. Helaas was er al een heer geblesseerd en viel er in deze wedstrijd nog een heer geblesseerd uit. Gelukkig was er een goede invalbeurt van een heer uit de D1.

Van de B2 heb ik helaas niets gezien maar op het scorebord stond een eindstand van 5-4. Dat duidt op een zeer spannende wedstrijd. De B1 speelde een ongelijke strijd 8-15. Toch vond ik het wel een spannende wedstrijd, al doet de uitslag iets anders vermoeden. Maar er zit zeker toekomst in deze ploeg vooral als je bedenkt dat de tegenstander op kampioenskoers ligt.

Tot slot het vierde.11-16. Dat is best een redelijke uitslag voor dit team wat elke week tegen tegenstanders moet opboksen die ver boven hen staan. Even werd de wedstrijd onaangenaam, maar de scheidsrechter had hulpmiddelen voorhanden om de boel weer in het gareel te krijgen en toen werd het toch nog een gezellige boel.