Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen
Gisteren stond er veel op het spel voor RWA. Na de knappe winst van RWA 2 was het de beurt aan de hoofdmacht.
De directe concurrent ONDO uit Middelburg kwam naar Rhoon toe om ons de genadeklap te gaan geven. Bij een gelijkspel of winst voor hen zouden wij gedegradeerd zijn.
Dus voor ons maar 1 duidelijke opdracht. Winnen!
Met de wederom opgetrommelde routinier en goed spelende Gert-Jan de Lange voor de afwezige Lars van Heiningen startten we erg moeizaam.
Of het nu door de spanning kwam is de vraag maar we kwamen aanvallend totaal niet in ons spel. Na een kwartier spelen stond een magere 2-6 op het scorebord. Gelukkig konden we wel bouwen op onze sterke verdedigingskracht en daardoor bleven we in de wedstrijd hangen. we bereikten de rust met een magere 5-7 tussenstand.
Het vertrouwen was nog prima want we weten dat we altijd iets bijzonders kunnen doen en terug kunnen komen.
Helaas was de start van de 2e helft wederom voor de gasten. Bij een 7-11 stand de benodigde time out genomen, want het was nu echt tijd om alle zeilen bij te zetten. De tijd tikte door en op dat moment in ons nadeel.
Het spel werd wel wat beter maar was van verre goed te noemen en dus moesten we laten zien dat we die vechtmachine zijn geworden als het nodig is.
Het team pakte dit goed op en binnen 4 minuten stond het ineens weer gelijk. (11-11).
We gingen de spannende slotfase in en het kon dus nog alle kanten op. Bij een 13-12 stand kwamen we voor het eerst voor maar het was stuivertje wisselen. 3 minuten voor tijd nam ONDO weer de voorsprong en moest er dus nog 2 keer gescoord worden door ons.
Na de gelijkmaker was het Imre Roobol die een minuut voor tijd de winnende goal maakte.
In de spannende laatste minuut hield het verdedigingsvak met de allerlaatste krachten het dicht en vervolgens speelde het aanvalsvak de wedstrijd slim uit.
En dus de benodigde winst behaald in deze werkelijk zinderende thriller om nog te kunnen handhaven. De nummers 7 en 8 zullen degraderen en met nog 1 wedstrijd te gaan is het volgende week nog spannend.
Wij mogen nog tegen kampioen Valto in De Lier aan de bak, terwijl ONDO de degens kruist met nummer 2 Die Haghe. Wie van ons een beter resultaat behaald ten opzichte van de ander, zal handhaven. Eindigen we beiden op hetzelfde aantal punten, dan telt het doelsaldo wat nu nog ruim in ons voordeel is.
Supporters bedankt voor jullie luidruchtige support👍🏻. Het heeft weer geholpen😃
Hopelijk gaan er volgende week weer veel supporters mee naar De Lier om het slotstuk mee te maken. De eerste wedstrijd gaven we goed partij en verloren we net met 21-23.
De wedstrijd start zaterdag om 18.30 uur waar eerst de tweede teams ervoor spelen.