Ik beperk me deze keer tot de drie spannendste wedstrijden die ik zaterdag mocht aanschouwen.

Allereerst de C1, zij streden om plek twee in handen te houden. De tegenstander begon zeer fel en daar had RWA weinig tegen in te brengen. Vooral de dames van de tegenpartij waren groter en helaas ook sneller.  Ondanks dat de tegenstander het beste van het spel had, liet de C1 zich niet kennen en bleef in het spoor van de tegenstander. En wie niet sterk is moet slim zijn, en dat mondde uit in een niet verwachte voorsprong. Na de rust deed de tegenstander er nog een schepje boven op en helaas vloeiden de krachten bij RWA langzaam weg. Op karakter werd nog één maal de achterstand teruggebracht tot 1 doelpunt. Na afloop sprak ik nog even met een van de coaches, we waren het er over eens dat de scheidsrechter een meer dan prima wedstrijd had gefloten. Handenbal was deze wedstrijd het sleutelwoord. Gewoon blijven gooien is daarvoor het devies.

Daarna blies ik even stoom af, want er stonden nog twee zeer zware potten op het programma.

Het is leuk om te zien hoe langzaamaan de tribunes volstromen met voornamelijk RWA-supporters. Van heel klein tot stokoud. Het tweede trad aan tegen Top. Het werd een buitengemeen spannende aangelegenheid waarin doelpunten schaars bleken te zijn. RWA nam een mooie voorsprong, dat was dus een mooi begin, maar na de rust werd de riante voorsprong in een oogwenk teruggebracht tot twee punten. Ook hier werd met volle overgave en op karakter een eindsprint ingezet en aan het einde van het spektakelstuk was RWA de gelukkige matchwinnaar. 10-7. Er staan nu twee ploegen onder het tweede. De nummers laatst en voorlaatst spelen komend weekend tegen elkaar en RWA mag haar borst nat maken tegen de nummer 5 op de ranglijst. Voor hen staat er niets meer op het spel, misschien kan het tweede daar hoop uit putten.

Daarna was ons vlaggenschip aan de beurt. Er waren nauwelijks nog zitplaatsen voorhanden en vooral de jongste generatie RWA-ers waren ruim vertegenwoordig. Voor hen was er naast de trommels nog plaats in het (hondstrouwe) supportersvak. Zo aan het einde van het seizoen heeft er bij mij een gewenning plaatsgevonden met betrekking tot de trommels, nu nog wennen aan de opzwepende muziek. Ik raad de jonge ouders aan om volgend seizoen hele kleine oordopjes te kopen, want gehoorschade ligt op de loer. Is het niet van de muziek dan toch zeker van de luide aanmoedigingen van het jonge supporterslegioen. Klasse hoor!!

Het moet de spelers op de speelvloer als muziek in de oren hebben geklonken.

Ik ben op het laatst de tribune ontvlucht, niet vanwege het geluid, maar de hartslag ging ook behoorlijk de lucht in. Wat werd het spannend. Bijna de hele wedstrijd achter staan, met twee punten verschil moeten winnen. Ik geef het je te doen. Maar het eerste deed wat nodig was, want achteraf bleek 1 punt verschil ook genoeg te zijn. Volgende week strijden de op degraderen staande ploegen tegen de nummer 1 en 2, en ik heb mij laten vertellen dat de kansen fifty fifty zijn.