Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

U heeft nog een verslag tegoed van vorige week. De uitwedstrijd tegen ALO was er eentje die weinig moois verteld van onze kant. Op het vreemde tijdstip van 18.30 uur startte de wedstrijd in Den Haag. De start was nog wel goed van onze kant en we waren eerste helft beter. We hadden een hoog rendement in de afronding want het spel was matig. Wel 2 goals voor gestaan maar we stonden in de rust 10-9 achter en de thuisploeg maakte na rust binnen 5 minuten een groter gat.
Bij 13-9 bleek dat het lastig zou worden. Met flinke wind waren de goals nog schaars. Verdedigend stond het wel goed want in de laatste 17 minuten kregen we geen goal meer tegen. Maar aanvallend waren we onmachtig en onzuiver in de afronding. Een terechte nederlaag en dus was vandaag de laatste kans op de promotie plek tegen concurrent Fortis voor plek 4.

Het was ook de 4e keer dat we elkaar dit seizoen troffen. Alle wedstrijden zijn altijd erg close. Willen we nog mee blijven doen was winst noodzakelijk. Bij verlies zouden we wel afhaken.

De start was top. ik zag een zeer gedreven ploeg die wist wat er op het spel stond. En dan is RWA op haar best. Binnen 9 minuten stonden we 5-0 voor.
Aanvallend speelden we goed en konden we veel herhalen in afronden. Verdedigend zaten we erg kort en met die druk kwamen de gasten uit Oost-Souburg niet tot veel grote kansen.
Helaas was ons rendement ook niet top en werd de rust bereikt met een 9-5 voorsprong. Qua spel had het ook een groter gat kunnen en misschien moeten zijn.

Echter waren het de gasten die er direct na rust weer een wedstrijd van maakte want binnen 5 minuten waren ze weer op 1 punt genaderd (9-8).
Gelukkig pakten we het weer volwassen op en braken we even het tempo om hun uit die flow te halen en met belangrijke goals op de juiste momenten namen we de touwtjes weer in handen.
Via 12-9 ging het naar 16-10 maar scoorden de gasten in de laatste minuut nog 2 goals doordat de focus er bij ons niet meer was.
Maar de uiteindelijke 16-12 overwinning was zeer verdiend en zo pakten we onze laatste kans om nog te kunnen promoveren.
Volgende week vrij om vanaf 3 juni nog 3 finales te spelen.

Publiek wederom bedankt. Het was erg gezellig druk op het sportcomplex en bedankt voor de aanmoedigingen. We hebben jullie weer gehoord.

3 juni is de uitwedstrijd tegen Ijsselvogels in Moordrecht. Aanvangstijd is 15.30 uur.