Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Vandaag was de belangrijke uitwedstrijd en eerste finale van de drie wedstrijden om kans te houden op promotie. Tegenstander was concurrent Ijsselvogels uit Moordrecht.
De heenwedstrijd leverde een winst op voor ons maar dat ging toen niet makkelijk.

Ook vandaag liet de ploeg uit Moordrecht direct zien dat ze nog voor promotielijsten streden. Ze waren scherp en haalden een zeer hoog rendement in de eerste 12 minuten.
Want na 12 minuten stond het al 11-5 en was een time out al nodig om de ploeg even pittig toe te spreken.

Naast het hoge rendement van Ijsselvogels gaven we ook niet voldoende druk en dit moest beter. Men pakte de opdracht goed op en er kwam meer pit in. binnen een paar minuten stonden we alweer langszij. Maar helaas gingen we met een 13-11 stand de rust in. Gelukkig hebben we onanie de wedstrijd geknokt.

De 2e helft moesten we gelijk goed starten en dat deden we. We namen op 13-14 voor het eerst een voorsprong. het niveau was van beide kanten goed en het publiek genoot niet alleen van de zon maar ook van een aantrekkelijke wedstrijd. Het was stuivertje wisselen wie de voorsprong nam. En 3 minuten voor tijd stond het 18-17 voor de thuisploeg.
Maar in die laatste minuten trokken we het toch nog naar ons toe. En na een mooie doorloopbal van invalster Imre Roobol bepaalde uitblinker en topscorer van deze wedstrijd (5 goals) Lisanne Noordzij met 2 goals de einduitslag. (18-20).

Een zwaarbevochten overwinning tegen een goed spelende ploeg. Middels goed karakter en mentaliteit te tonen hebben we deze pot eruit gesleept.
We doen nog steeds mee voor plek 4 wat recht geeft op promotie. Mooi 3 van de laatste 4 wedstrijden gewonnen en de inhaalrace duurt voort.

Volgende week wacht wederom een finale en wel tegen een oude bekende van ons, Ondo uit Middelburg. Zij zijn vandaag de terechte kampioen geworden. We kennen elkaar door en door en ondanks dat ze kampioen zijn zal Ondo revanche willen nemen voor het recente zaalseizoen waar wij Ondo een zetje hebben gegeven richting een klasse lager.
Op het veld verloren we eerder met ruime cijfers wat we in de zaal goedmaakte.

Vandaag wederom mooi uitpubliek van ons die heerlijkheid de zon ons steunden.