Verslag van onze hoofdtrainer Edwin Jansen

Gisteren was het dan zover. De laatste wedstrijd van mij als coach bij RWA. Naast mijn afscheid namen ook nog 5 spelers afscheid en werd het een mooie middag op een zeer drukbezet sportpark RWA.

We wisten wat ons te doen stond om te promoveren. Zelf winnen en het was een zekerheid.
Echter begon het niet makkelijk en was het KIOS, de toenmalige nummer 2 uit de poule, wat goed startte. Misschien kwam het door de zenuwen maar de echte scherpte en beleving was er niet, wat toch een beetje onbegrijpelijk was voor mij.
We liepen qua score steeds achter de gasten uit Nieuw-Vennep aan, maar gedurende die eerste helft werd het spel beter en via standen 4-6, 8-6, 9-12 gingen we uiteindelijk de rust in met een 12-12 tussenstand. Veel goals maar verdedigend voor ons doen ondermaats.

In de rust was de eindstand van onze concurrent bekend, maar ik besloot om dit de ploeg niet te vertellen. Echter was promotie dus al een feit. In de rust heb ik juist een ouderwetse donderspeech gegeven.
Er waren veel supporters op deze afscheids/promotiewedstrijd afgekomen en dan moeten we ze een topwedstrijd teruggeven vond ik. Daarnaast wilde ik best aan publiekwissela doen maar dan moest de ploeg ervoor zorgen dat de stand het toe zou laten.

En blijkbaar raakte de speech de spelers want binnen 10 minuten liepen we uit naar een 19-12 voorsprong en geloofden de gasten het wel. Bij een 21-13 stand begonnen de publiekswissels. Marit Nieuwland, Lars van Heiningen, Rick van Rossen, Janneke Noordzij en Arnout Geervliet kregen wat ze verdiende en dat was een groot applaus voor hun jarenlange diensten in de RWA selectie.

De wedstrijd kabbelde een beetje naar het einde toe en in het laatste kwartier scoorden we nog maar 3 keer. Echter kwam de winst nooit in gevaar en floot de scheidsrechter af bij een mooie 24-18 eindstand. Promotie naar de overgangsklasse een feit!
De champagne kon ontkurkt worden en het feestgedruis kon losbarsten. Na een heerlijke BBQ werd er nog tot in de late uurtjes gefeest.

En zo komt er voor mij, maar ook mede door het afscheid van veel spelers, een einde aan een RWA tijdperk. En kan er weer opnieuw worden gebouwd aan de de selectie.
Ik heb een mooie tijd als trainer/coach gehad bij RWA en denk dat we iets moois hebben bereikt. Zowel met het zijn van een echte eenheid/team met de selectie als met de behaalde resultaten. Want de spelers kennen allemaal mijn credo;
1 Team 1 Missie en niemand is groter dan het Team!

Bij deze club heb ik echt vele mooie en warme mensen mogen leren kennen. Ik mag wel zeggen dat RWA mijn nieuwe cluppie is geworden.

Ik wil bij deze iedereen binnen de club, van supporters, klusjesmannen, barpersoneel tot wie dan ook toe, bedanken en voel me thuis bij RWA.
We blijven elkaar vast en zeker nog zien!
👍🏻😃💪🏻😘🥂