Afgelopen zaterdag zijn de laatste competitiewedstrijden weer gespeeld en zit het werk van de scheidsrechters er voor dit seizoen op. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor komend seizoen al weer in volle gang, maar even terugkijken kan ook geen kwaad.

Wekelijks gaan Robert en Jelle voor ons op pad om buiten de deur te fluiten en zo aan onze verplichte wedstrijden te voldoen. Gelukkig helpt daar ook Peter Diepstraten nog een handje bij mee met het beoordelen van scheidsrechters (wat Robert overigens ook nog eens doet naast het fluiten). Om de laatste wedstrijden aan te vullen die dit drietal net niet redden, gaan Suzanne en Leon soms ook nog even op pad. Dank voor jullie inzet, want anders beginnen de teams al met een achterstand aan de competitie en zou de vereniging ook nog eens een boete moeten betalen.

Een mooi primeur voor Jelle dit seizoen. Dit seizoen floot hij zijn eerste wedstrijd op het hoogste niveau van Nederland: de Ereklasse. Oost-Arnhem 1 – DVO 1. Een mooie prestatie waar we als RWA toch ook wel een beetje trots op zijn. 2 juli is er voor hem nog een mooie kers op de taart met de finaledag van het WK onder 17. Succes en ga zo door!

Dit seizoen zijn ze weer terug van weggeweest: fluitende B’tjes. Vanaf 15 jaar is het de bedoeling dat de leden ook wedstrijden gaan fluiten en dit seizoen waren er zo’n 10 spelers die 15 waren/werden. Zij hebben hun eerste stappen gezet in het fluiten. Natuurlijk in het begin nog wat onwennig, maar sommigen pakken het al heel snel op en laten hun talenten zien. En voor weer anderen zal het altijd een verplicht nummer blijven.

Uiteraard sturen we deze jonge scheidsrechters niet alleen de wei in. Op elke wedstrijd waar een A’tje of B’tje staat om te fluiten, staat een begeleider bij. We hebben dit seizoen verscheidene begeleiders gehad en ook deze mensen willen we bedanken voor het overdragen van hun kennis en het geven van tips.

Als laatste, maar zeker niet de minste… Onze mensen aan de jurytafel. Je ziet ze niet, (ze zitten aan de kant van de tribune), maar hoort af en toe een buzzer gaan. Ook zij dragen bij aan het zo professioneel mogelijk laten verlopen van de wedstrijden van 1. Hopelijk worden dit in de toekomst meer ploegen.

Alle wedstrijden zijn het afgelopen seizoen weer bemand geweest. Dank voor ieders inzet en het (bege)leiden van de wedstrijden die jullie hebben gefloten. Een extra dank aan de mensen die anderen uit de brand hebben geholpen of op het laatste moment toch zijn ingesprongen. De spelers en de coaches zijn jullie dankbaar.