Het seizoen zit er op! Zaterdag 17 juni waren de laatste competitiewedstrijden, toen even een zaterdag geen korfbal en afgelopen zaterdag het jaarlijkse priktoernooi.

Op zaterdag 17 juni speelde de selectie thuis, waarbij ze wisten dat bij een overwinning op het hoger geplaatste KIOS, RWA 1 volgend jaar bij de herstructurering van de klassen in de overgangsklasse zou gaan spelen. Ook bij verlies van Fortis tegen ONDO zou dat een feit zijn. RWA 1 startte sterk en bouwde een comfortabele voorsprong op, toen was halverwege de wedstrijd bij de supporters al de uitslag van Fortis – Ondo bekend en wisten de supporters dat de overgangsklasse een feit was. De voorsprong aan het eind van de wedstrijd zorgde er ook voor dat er veel publiekswissels gedaan konden worden en we afscheid konden nemen van (te) veel spelers. Sommige gaan (definitief?) lager spelen (Rick), sommige stoppen helemaal (Marit, Jan, Matthijs), anderen worden algemeen reserve (Arnout, Janneke) en sommige gaan naar een andere vereniging (Lars – Albatros, Edwin – coach Merwede 1, Joost – coach Kinderdijk A1). Nogmaals bedankt voor jullie bijdrage de afgelopen jaren en we hopen velen van jullie nog geregeld bij RWA te zien.

Afgelopen zaterdag met het priktoernooi was het weer redelijk. De commissie had blijkbaar een vooruitziende blik want een paar dagen ervoor was besloten om toch de jeugd in de middag te doen. En in de ochtend was het slecht weer, maar in de middag met af en toe wat miezer in het begin maar daarna klaarde het op en kwam het zonnetje zelfs nog door. Er waren veel spannende wedstrijden, en rond 17:30 wisten we alle winnaars van de editie van dit seizoen. Gefeliciteerd winnaars en tot volgend jaar waarin jullie je titel moeten zien te verdedigen!

Zoals al omgeroepen door de commissie zijn we als vereniging voor volgend jaar op zoek naar nieuwe commissie leden. Dit is ook een uitgelezen moment om in 1x al je verenigingswerk voor heel het seizoen gedaan te hebben. Qua organisatie hoef je ook het wiel niet opnieuw uit te vinden. Het zal vooral gedurende 2e helft veld wat overleg zijn, dingen regelen, overleg/uitzetten bij andere commissie en op de betreffende zaterdag de organisatie hebben. Heb je interesse meld je aan via prik@svrwa.nl

Vrijwilligers

Een seizoen is altijd lang, begint vaak halverwege augustus en gaat dan door tot eind juni. Natuurlijk zitten er wat vrije weken tussen, maar veel zaken blijven dan toch doorlopen. En ook nu zullen er tijdens de zomervakantie veel commissie nog doordraaien. Zo zal de Technische Commissie (TC) wat zaken moeten regelen voordat de competitie weer start. De bar commissie heeft ook wat werk liggen (overstap naar een nieuwe leverancier), sommige bestuurstaken gaan ook door, etc.

Maar wij willen iedereen bedanken die zich zowel als vrijwilligers en als verenigingswerker structureel en/of incidenteel heeft ingezet dit seizoen. Zonder jullie is het niet mogelijk om een vereniging draaiende te houden, zonder jullie zouden de kinderen niet leren hoe ze moeten korfballen, zou er geen wedstrijd gespeeld kunnen worden, zou er geen teamindeling zijn, geen trainingsschema, zouden we niet een bakje koffie kunnen drinken of iets lekkers kunnen eten, zou het onkruid metershoog staan en zou er achterstallig onderhoud zijn, zou de kantine een vieze plakboel zijn, zouden we geen sponsors hebben, etc.

G-Korfbal

Veel leden zien ze niet, maar op maandag zowel tijdens het veld seizoen als in de zaal traint onze groep G-Korfballers. Als RWA hebben we al jaren een groep ouders/oud-korfballers die met veel enthousiasme aan een groep leden met een verstandelijke beperking korfbaltraining geven. Zelf zie ik ze ook niet vaak, maar als ik er ben dan geniet ik van het enthousiasme van zowel de trainers als de spelers. Trots dat wij als vereniging dit kunnen aanbieden. Meer algemene informatie vanuit het KNKV is hier te vinden: https://www.knkv.nl/kennisbank/g-korfbal/

De “beweeggroep”

Daarnaast is er op maandag nog een andere groep op het veld. Onder leiding van Fennie, waarbij ze zelf aangaf dat het geen trimgroep of korfbalgroep is maar bewegen op een niet zo’n professionele basis. Hier lopen ook veel oud korfballers en het is een gezellige groep van 10 op dit moment.

Nieuwe seizoen

De trainingen starten voor de meeste ploegen op dinsdag 22 augustus. Sommige wellicht al iets eerder, en er gaan er waarschijnlijk een aantal zelfs in de zomervakantie door met wat trainen. De 1ecompetitiewedstrijden (niet de oefenwedstrijden die zijn eerder) zijn op zaterdag 9 september en gaan dan door tot de herfstvakantie. Wil je al weten waar je sowieso vrij bent en daar rekening mee houden met weekendjes weg/vakanties, dan kun je hier kijken: https://www.knkv.nl/competition/competitieschema/

De daadwerkelijk indeling met alle wedstrijden zal nog even op zich laten wachten, en komt als het goed is woensdag 16 augustus uit. Deze zal dan te vinden zijn in de KNKV app – https://www.sportlink.nl/knkv/

Schoolkorfbal

Ook komt er weer schoolkorfbal aan. Woensdag 20 september voor de groepen 4 tm 6 van de basisscholen. Als vereniging zullen wij contact hebben met de scholen en gymleraren, maar de ervaring leert dat het helpt wanneer de ouders van bestaande jeugdleden ook meehelpen in de klassen whatsapp / via de kinderen dit over te brengen naar de andere kinderen/ouders.

https://svrwa.nl/2023/06/27/schoolkorfbaltoernooi-2/

Ik wens iedereen een hele fijne zomervakantie toe, geniet er van en tot in augustus.

Namens het bestuur,

Peter