De vakantie zit erop.

Het gras ligt er prachtig bij, alhoewel dat natuurlijk niet zo moeilijk is met kunstgras.

De selectie staat te popelen om te beginnen. De eerste training zit erop, met een geheel nieuwe trainingsstaf, zowel voor het eerste als tweede, worden de puntjes op de i gezet.

Ik sprak enkele selectiespelers en die waren tevreden over de oefenstof, de intensiteit en  de weersomstandigheden.  Het is aan de trainers om te beoordelen of ook de mentale en fysieke omstandigheden in orde zijn.

De rest van de vereniging gaat dinsdag weer beginnen aan de training. Voor de B selectie volgen nog wat selectiewedstrijden en de rest van de ploegen laat in oefenwedstrijden zien wat zij waard zijn.

Afgelopen zaterdag was er op het veld een bijeenkomst van oud spelers, die eigenlijk nooit afscheid hadden genomen van hun competitieverleden. Hetzij door corona, blessures, ouderdom of het was in de vergetelheid geraakt.

Een initiatief wat navolging verdient. Achttien spelers konden genieten van een gezellige barbecue, maar voordat het zover was moest er eerst nog een training worden afgewerkt.

Dat de spieren wat strammer waren geworden, en de scoringsdrift wat was afgenomen moge duidelijk zijn, maar het fanatieke was onverminderd hoog. Nadat er 45 minuten toch wel intensief was gesport, overigens gadegeslagen door achtergebleven selectieleden, kon er worden aangevallen (dit keer zonder bal) op de salades en vlees en visgerechten.

De 18 “afscheid” nemende spelers kunnen overigens zo aanschuiven bij de beweeggroep.

Maandag is het al weer zover. 14 (als iedereen er is) gaan dan het nieuwe seizoen inluiden met een, naar ik hoop, niet al te zware “training”.

Ik heb begrepen dat als u mee wilt doen met deze groep dan kan u terecht van half zeven tot half acht, maar wees er vlug bij, voor dat je het weet is het vol.

Dinsdag begint dus de training van de f, e, d, c, b en a. Dat houdt in dat ook alle trainers weer klaarstaan op het veld. ik wens iedereen succes.