Pff, wat was het warm. Langs de lijn maar zeker binnen de lijnen. Toch zag ik RWA spelers en speelsters tot het uiterste gaan. Een extra drinkpauze is dan wel nodig. Daaruit putte de jongste RWA-spelertjes extra energie (wat zat er in de ranja). Die energie werd de rest van de dag omgezet in de meest onnavolgbare capriolen op het springkussen. De grote jongens van de D1 probeerde een nieuw voetkorfbalspelletje uit te vinden maar kleine huppelende kangoeroetjes liepen daarbij in de weg. Oma’s keken het met argusogen aan, maar alles ging goed en er viel geen onvertogen woord.

Er waren deze dag twee opvallende scheidsrechters, er waren er meer, maar daar laat ik mij niet over uit. Bij de D1 een nieuw(oud), nou ja, jong gezicht, liet zich niet gek maken door de toeschouwers en gaf na de wedstrijd ruiterlijk toe dat er toch nog wel wat kleine verbeterpuntjes nodig zijn.  Verbeterpuntjes heeft de coach van de tegenpartij ook meegekregen naar huis. Eenmaal een speler inbrengen als heer, dan de hele wedstrijd een heer en niet halverwege van “geslacht” laten wisselen. ’t Is een weetje.

De tweede opvallende scheidsrechter was die bij de B2. De schrik sloeg hem om het hart toen hij begreep dat het om wedstrijdkorfbal ging en alleen het fluiten van f en e wedstrijdjes op zijn conduitestaat stonden. De toegestroomde belangstellende, al of niet korfbal onderlegd, hebben een vastberaden fluitist gezien, die wat mij betreft vaker in de hogere regionen mag fluiten.

Ook dit jaar wordt er weer gefilmd bij het eerste en het tweede, de spelers uit de B zijn daar verantwoordelijk voor. Dat is dus zorgen dat je op tijd op de “bok” staat en misschien is er iemand die het statief op de goede hoogte wil zetten.

De wedstrijd van de A1 ging helaas niet door, ik hoop dat de geblesseerde weer gauw inzetbaar zijn. Dinsdag wordt er ingehaald! En er is goed nieuws het is dan niet meer zo warm.De wedstrijd van de A2 ging gelukkig we doorl. Eerst hadden zij niets, nu hebben zij twee trainers, twee coaches, twee aanvoerders en twee invallers en ondanks een ouderavond allemaal present.

Wat viel er verder deze dag nog op? Palen die bleven staan, ballen die zoek zijn, goede en snelle bediening aan de bar. Goede wedstrijden van de senioren. Helaas viel de laatste wedstrijd van deze mooie zaterdag een beetje tegen, wat slordig spel en het ontbreken van een topschutter.  Ook hier dus nog wat verbeterpuntjes inzetten.