Afgelopen zaterdag vond de eerste competitiewedstrijd van RWA B1 plaats. Het team, bestaande uit Anne, Bas, Arisha, Bram, Elise, Kamiel, Isa A, Noah, Isa H en Tijn, speelde uit tegen HKC B1. De B1 speelt net als vorig jaar in de 1e klasse, in een pittige poule.

Na een intensieve selectieperiode is het fijn dat er vooraf is getraind en geoefend met de 10 spelers die deel uitmaken van het team. Hierdoor hebben de spelers al kunnen wennen aan de nieuwe vaksamenstellingen en combinaties. Bram was helaas afwezig, maar gelukkig kon Yorick, uit de B2, als reserve heer meedoen. Anne begon op de bank, maar speelde later in de wedstrijd een belangrijke rol bij het behalen van het gelijkspel.

Direct na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter scoorden beide ploegen hun eerste doelpunt, waardoor het publiek er meteen goed voor ging zitten. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Deze doelpunten waren het begin van een verhitte strijd, waarbij HKC constant probeerde een beslissend gaatje te slaan, maar de spelers van RWA zorgde ervoor dat ze bijbleven. Er waren meerdere momenten waarop HKC de kans had om een voorsprong van 4 punten te nemen, maar door goed uitgespeelde aanvallen wisten de spelers in het rood-wit te voorkomen dat HKC uitliep.

In de rust hebben we besproken dat we, ondanks de spanning en hitte, georganiseerd moesten blijven spelen en in de verdediging moesten blijven communiceren. Tijn en Bas waren vooraf benoemd tot de aanvoerders van het team en tijdens de wedstrijd vervulden zij deze rol uitstekend. Door medespelers op de juiste manier aan te moedigen en te motiveren, namen zij het team op sleeptouw. Na een spannende slotfase eindigde de wedstrijd in 13-13, waarmee het eerste punt van het seizoen binnen was.

Deze wedstrijd toont aan dat de B1 op alle fronten kan scoren. Zeker de dames lieten in verschillende fases zien dat zij, ondanks een hoop druk, het vermogen hebben om belangrijke goals te maken. De verdedigende energie die het team gezamenlijk in de bloedhitte heeft kunnen opbrengen, verdiend een enorm groot compliment. De mannen hebben gezamenlijk ook nog eens een groot aantal ballen onderschept, klasse. Als de energie en motivatie van zaterdag een voorbode zijn voor de rest van het seizoen, dan kunnen we nog veel verwachten van de B1!