Maandag was het winderig en werd het  “s-avonds al een beetje herfstig, de doorgewinterde “ouderen” trekken zich daar niets van aan en proberen zo goed en zo kwaad als het gaat met tegenwind toch hun doelpuntjes te maken. Dinsdag is het weer niet veel beter, maar ook nu laten de echte rwa-ers zien dat regen, wind en kou hun niet beletten om te sporten. Maar voor de woensdagmiddag belooft het toch niet zulk mooi weer te worden, en dat hebben we nodig immers het jaarlijkse schoolkorfbal staat op het programma. Maar je krijgt wat je verdient, dus prachtig weer, met af en toe een windstootje, maar de organisatietent staat goed verankerd, daar kan niets mee gebeuren. ……………..Of toch wel.

Gelukkig bleef de schade beperkt, maar de uitslagenbriefjes en het programma zweven nu nog ergens door de lucht of zijn inmiddels in de bosjes beland.

Het bleef droog en de zon liet zich ook nog zien. De wind speelde geen parten bij de aankomende rwa-talentjes. Er werd veelvuldig gescoord. Niet alleen tijdens de wedstrijdjes ook bij het nemen van de strafworpen was het vaak raak.

Er waren aan het einde van de middag alleen maar winnaars. Allemaal een medaille, sommige een heerlijk gesponsord taartje van KC Bakery, en natuurlijk heel veel winnaars van een prachtige beker. En omdat het niet zo koud was kreeg ook iedereen nog een ijsje. De ledenwerfcommissie kan terugkijken op een prachtig geslaagde dag. Veel hulp van scheidsrechters, de sportcoaches, de wethouder van sport, de stand bij houders, heel veel bereidwillige handen voor het opzetten en opruimen van de palen en er was ook nog een meneer die heerlijk smoothies bereide op een soort van fiets. Zoals elk jaar was er ook weer een circuit uitgezet voor jonge kindertjes, en natuurlijk was ook hier weer een medaille en een ijsje te “verdienen”. Nu maar hopen dat de ledenwerf niet stil kan zitten en de komende dagen weer heel veel nieuwe RWA-talenten kan inschrijven.

De week zat er nog niet op. Ook donderdag werd er weer volop getraind, er staan immers heel wat wedstrijden op de RWA-spelers te wachten. Natuurlijk RWA 1 die de punten keihard nodig heeft. Rwa 2 die voor de koppositie gaat. Het derde, kan die de hoge verwachtingen waar maken. Het vierde, wat dit jaar laat zien dat ze echt nog kunnen winnen. En ook het vijfde mag voor het eerst het kunstgras betreden. Uitslagen kunt u op de site bekijken, en ook de standen kan je daar niet missen.

Spannend was het bij de A1 en B2. Allebei deze ploegen kunnen wel wat puntjes gebruiken. En Dat gebeurde ook. Beide wedstrijden waren zeer spannend. Gelukkig werden deze wedstrijden gefloten door uitstekende RWA scheidsrechters. Maar zoals gebruikelijk staan de beste stuurlui aan wal, althans ik hoorde een gerenommeerde scheidsrechter fluisteren dat hij toch #$%&!#(*.

Ik spreek graag in raadsels.