Bekerwedstrijden, inhaalwedstrijden, verplaatste wedstrijden, elke avond is er wel wat te beleven op het veld van RWA.

Dat de ploegen niet altijd op hun “eigen” plekje kunnen trainen wordt gelukkig geaccepteerd en een beetje inschikken kan geen kwaad. Dinsdag 10 oktober is er ook weer een midweekse wedstrijd. Deze keer van de C2. De inhaalwedstrijd van de C1 werd een feestelijke, er werd ruim gewonnen. Dat winnen en verliezen heel dicht bij elkaar ligt weten sportmensen maar al te goed, soms is dat lastig en er kan daarbij wel eens een traantje vloeien. Scheldpartijen horen daar niet echt bij.

Het was/is deze week de week van de scheidsrechter, veel van onze scheidsrechters kregen van de tegenstanders een kleine attentie. Dat is een goede gewoonte aan het worden en zeker een verdiende beloning. Fluiten is niet makkelijk. Ik zag afgelopen zaterdag  een scheidsrechter die op het allerlaatste moment een fluitje in haar handen werd gedrukt. Ze kwam nog uit de tijd van strafworpen op vier meter, uiteraard genomen door de beste schutter, lijnen die uitgelegd moesten worden, gras wat eigenlijk gemaaid had moet worden, voetbal werd nog bestraft, vier seconden regeling was niet aan de orde, steunbal was ten strengste verboden, het middenvak diende je gelaten over je heen te laten gaan, kortom een oude rot die zich in het zweet heeft gelopen. Het was trouwens een leuke wedstrijd, maar helaas geen overwinning, maar punten komen nog wel want er zitten in de ploeg genoeg talenten.

Over talenten gesproken. De d1 is weer kampioen. Ik begreep dat het derde ook aast op een taart en dat er nog meer teams zullen volgen. Bij onze jongste jeugd zijn er nog kanshebbers op de eerste plek  Het vierde (uit) en de  A1 en B1 (thuis) spelen komende zaterdag weer topwedstrijden.

Dat het eerste en tweede een zwaar seizoen hebben is duidelijk, laten wij die a.s. zaterdag eens een hart onder de riem steken en met zijn allen de ploegen naar punten schreeuwen. Desnoods nemen jullie je trommels maar mee.

Mij kwam ter ore dat er spelers tijdens het korfbalspel geblesseerd zijn geraakt, of tijdens het spelen op het schoolplein een breuk op hebben gelopen. Spoedig herstel toegewenst. Ook ziekenhuisbezoek en een pittige operatie vinden plaats in de RWA familie, ook hier geldt beterschap en een spoedig herstel.