Valt het mee of tegen dat trainen in de zaal? Wat mij betreft valt het mee. Het materiaal is makkelijk bereikbaar en met de rubberen ringen om de voetstukken zijn deze ook beter te verplaatsen dan op het veld. Ook is de lengte van de palen goed zichtbaar en staan ze een stuk dichter bij het speelveld. De vloer in de hal is goed en de nieuwe zaalschoenen veren lekker en het lijkt wel of je daardoor harder loopt. Een nadeel van de zaal is toch de herrie, als je het niet gewend bent en je komt maandagavond binnen dan is er behoorlijk leven in de zaal, maar wat wil je ook met zoveel kindertjes die allemaal lol beleven aan korfbaltraining. Gelukkig kunnen de ouders in Rhoon vanaf de tribune meegenieten met de dollende kinderen. Dat is in Portland jammer genoeg niet mogelijk, daar is geen vertier, zelfs geen kopje koffie. Dat wordt dus buiten wachten in de striemende regen of is er iemand in de buurt die openhuis houdt.

Alles lijkt goed geregeld, de kleedkamers, de ballen, de hallen, de tijden, de sleutels voor de zaal de codes om de deur te openen, de trainers weten waar ze naar toe moeten en soms van de ene zaal naar een andere locatie moeten vliegen, hoe goed je het ook regelt, er gaat altijd wel wat mis. De zaal is gesloten, de trainer staat bij de verkeerde groep, de zaal is verhuurd aan een ander, de ballen zijn er toch niet, en je bent je zaalschoenen kwijt of er uitgegroeid.

Het leven van een korfballer gaat niet over rozen en dat van een Belgische korfballer al helemaal niet. Je hebt je er bij neergelegd dat je in de finale echt niet van Nederland gaat winnen, haal je dit keer zelfs de finale niet. Teleurstelling alom.

Waar ik zaterdag niet teleur werd gesteld was het fluiten van twee A2 spelers. Na een oproep in hun app meldde zich al direct een kandidaat en na enig aandringen waren ook nog twee andere spelers bereid vroeg hun bed uit te komen. Van de begeleiders heb ik vernomen dat op een enkel aandachtspuntje na de scheidsrechters een dikke voldoende hebben gescoord.

a.s. zaterdag kunnen we als supporter ons hart ophalen, RWA E2, E6, B1, het eerste, tweede, derde en vierde spelen thuis. Acht topwedstrijden achter elkaar, je bent vanaf negen uur welkom. Ik denk dat er nog geen lootjes verkocht gaan worden en ook de trommels zijn vast nog niet uit het vet gehaald. Het vijfde en C1 reizen af naar Sliedrecht en Gorkum. De rest van de ploegen is vrij.