De eerste competitiedag in de zaal. Als ik wakker word zie ik een heerlijk zonnetje en lijkt het prachtig weer. Ik pak m’n telefoon en zie drie appjes. Een zieke scheids om 10:00. Dat verstoort even m’n rustige voorbereiding op m’n eigen wedstrijd straks.

Gelukkig zijn er twee mensen die al direct actie hebben ondernomen. Hoewel niet helemaal fit wordt er zelfs aangeboden hem misschien zelf wel te fluiten. Dat zijn nooit fijne oplossingen, dus we gaan op zoek.

Er worden wat mensen geappt, plan is om straks in de zaal de scheidsrechters van de 9 uur wedstrijden te benaderen of zij er misschien twee willen fluiten. Ook de coach van de A1 wordt geappt om te vragen of zijn reserve misschien de wedstrijd om 10 uur kan fluiten. Ook hij gaat op zoek.

Eerste reactie terug: ik korfbal niet meer (note to self: telefoonlijst weer even opfrissen). Balen, maar nog steeds goede hoop. Ook overleg met de betreffende coach, waar de scheids zich voor ziek heeft gemeld. Als het echt niet anders kan fluit zij de wedstrijd zelf. Ook geen ideale optie natuurlijk.

Er wordt zelfs iemand van z’n bed gelicht, een A2 speler. Die was al geappt, maar blijkbaar nog niet wakker. Volkomen begrijpelijk natuurlijk, zeker op die leeftijd. Om 08:51 krijg ik een verlossend appje waarin staat dat hij hem fluit.

Met toch wel een beetje opluchting, kan ik mijn telefoon weer links laten liggen. Maar ook trots op onze vereniging, want binnen 50 minuten is een acuut probleem opgelost. Allemaal bereidwillige mensen die direct meedenken. Super!

Met steeds meer jeugdteams moeten er ook steeds meer wedstrijden gefloten worden. De druk op de senioren en A-teams om deze wedstrijden te fluiten wordt steeds groter. We zijn altijd op zoek naar mensen die de druk een beetje kunnen verlichten. Vindt u/vind je het leuk om af en toe een wedstrijd te fluiten en zo de senioren teams te ontlasten? Neem dan contact met ons op via scheidsrechters@svrwa.nl Of schiet Leon, Marcel of een scheidsrechter eens aan. We zijn altijd op zoek naar mensen die intern of extern een wedstrijd willen fluiten.