Deze week is er weinig tijd om veel aandacht aan RWA te besteden. Er moet Sinterklaasafval naar de container worden gebracht, die natuurlijk barstens vol zit, daarna moet er een kerstboom uit het stof gehaald worden, en de verlichting moet wordt getest. Gelukkig doet de verlichting het, althans voor de helft. De kerstballen zijn gelukkig nog heel maar als de doos uit mijn handen valt is daar een slagveld ontstaan. De zaterdagmiddag moet dus anders ingevuld worden dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dus helaas voor de a2 geen support vandaag en (slik) ik loop de kans op een taart ook deze keer weer mis.

Gelukkig is er ook nog een zaterdagochtend. Er zijn verschillende wedstrijden en ook de kangoeroetjes springen weer rond. Mijn aandacht wordt getrokken door een spannende wedstrijd op het eerste veld. Daar speelt de E4 tegen een soort van reuzen, of zijn onze spelertjes wat kleiner dan gemiddeld. Klein maar dapper en dat laat de E4 de hele wedstrijd zien. Het combinatiespel van RWA is heel erg goed, er wordt goed samengespeeld, goed gevangen (ook de moeilijke ballen) en er worden zelfs doorlopers genomen. De E4 spelers hebben zelfs een geheim tactisch wapen. De zuurstok (ik mag niet verklappen wat dat is, maar het werkt wel).

Ik vond RWA de hele wedstrijd beter dan de tegenstander die vooral op de counter speelde, soms is dat 1-vakkenkorfbal een doorn in mijn oog.

De wedstrijd werd geleid door een scheidsrechter uit de A1. Bij RWA is het gebruikelijk dat jonge scheidstrechters worden begeleid en dat is soms nodig (al is het maar om handtekeningenjagers op een afstand te houden). Deze scheidsrechter had dat allemaal niet nodig, floot zelfverzekerd, met flair en maakte nagenoeg geen fouten. Deze scheidsrechter zou ik ook wel eens een D-wedstrijd zien fluiten, dan is er meer ruimte om te laten zien wat hij echt kan (dit is maar een ideetje van deze supporter).