Beste supporters van RWA,

Aan het begin van een nieuw kalenderjaar is er altijd de gelegenheid om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Een hoop veranderingen binnen de club RWA, wij zijn er trots op om daar als nieuwe hoofdtrainers een bijdrage aan te leveren.

Het is voor RWA een mooi compliment dat we aan het begin van het seizoen, en nog steeds door iedereen warm en hartelijk ontvangen worden. We begonnen op zaterdag 19 augustus aan onze nieuwe klus, met een selectiegroep die jong en leergierig is. Nieuwe trainers,  een nieuwe speelstijl, en voor de meeste selectiespelers een nieuw niveau waarop ze mogen acteren. Een eerste helft veld waar je door de nieuwe competitieopzet direct wordt afgerekend op wedstrijdresultaten. Tel daarbij de blessures op die verschillende selectiespelers opliepen, en we hadden ons een betere start kunnen wensen. Hier kunnen we direct een groot compliment geven aan zowel de trainers van het 2e als aan het wedstrijdsecretariaat. Elke week wisten ze het toch weer voor elkaar te krijgen om een compleet team het veld in te sturen. Door de vele blessures en dus wekelijkse wisselingen hebben we op het veld mooie stappen gezet, maar waren we nog niet op het niveau waar we als complete selectie naar toe willen.

Er was iets extra’s nodig, zeker op het gebied van blessurepreventie. Daarom zijn we heel blij dat we twee personen hebben kunnen toevoegen aan de technische staf. Als eerste Marit Nieuwland die zich als verzorger heeft verbonden aan de selectie. Marit, zelf lang actief als korfbalster op hoog niveau, volgt op dit moment de opleiding Sportmassage om de selectie nog beter te kunnen ondersteunen. Daarbij wordt ze begeleid door de tweede aanwinst; Daan Veulings is als fysieke trainer met specialisme, blessurepreventie, ook een zeer waardevolle toevoeging aan de technische staf. Iedere training weer nemen Marit en Daan de selectie op een zeer professionele en leuke manier fysiek onder handen.

Ook in de zaal blijven de resultaten die zich uitdrukken in punten nog even uit. Wel zijn er hele mooie ontwikkelingen en daarmee resultaten te zien, waardoor we hard werken aan een stabiele basis voor in de toekomst. Zo zien we wekelijks spelers, die groeien en dus stappen maken. Dat uit zich onder andere in het in fases gelijkwaardig kunnen meten met onze individuele tegenstander. Daarnaast worden er ook op tactisch niveau stappen gezet. Zorgen dat de kwaliteiten van een tegenstander niet of minder zichtbaar worden is een ontwikkeling die we als trainers steeds vaker zien. Ook op de trainingen wordt flink geïnvesteerd.  Zoals gezegd worden er op fysiek vlak de juiste stappen gezet en in het groepsproces durven we elkaar aan te spreken met de insteek om elkaar beter te maken. De inzet en positieve sfeer binnen de selectie zijn dan ook een groot compliment waard.

Daarnaast zijn we dankbaar dat ook de vereniging  bijdraagt aan onze manier van werken. Het openstaan voor een ander speltype en hierin durven investeren komt o.a. naar voren in het  gebruik maken van een tablet, waarbij live tijdens de wedstrijd wordt getagd, levert data op die direct inzicht geeft over hoe we ons speltechnisch nog kunnen verbeteren, of waar onze sterke punten/kansen liggen.

Wel zouden we op het gebied van data-analyse nog wat stappen willen maken. Mocht je dus een goed gevoel hebben voor data en lever je hier graag, tijdens de wedstrijden van de selectie een bijdrage aan? Dan horen we dit natuurlijk graag.

Kortom; de warme ontvangst, de leergierigheid en wekelijkse inzet van de selectie, de samenwerking met de trainers van 2, en een vereniging die op verschillende vlakken met ons meebeweegt, bevallen ons goed en geven vertrouwen. Sportief gezien vallen er nog voldoende stappen te zetten, dat wij hier met elkaar ons uiterste best voor doen staat vast. Op naar een mooi 2024!