Hallo allemaal,

Misschien een beetje zakelijk stukje, maar dat maakt het niet minder belangrijk. Er zijn namelijk een aantal aandachtspunten die de laatste tijd niet zo goed gaan.

Na elke wedstrijd moet er een Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) worden ingevuld. De teams vullen de opstellingen voor de wedstrijd al in en achteraf dienen ook de wissels ingevoerd te worden. Om de competitie eerlijk te houden/eerlijker te maken, zeker bij de jeugd, is het belangrijk dat dit gebeurd. Fluit je een wedstrijd, vraag dan even aan de coaches of zij de wissels willen invoeren. Als coach kan je dit natuurlijk ook aangeven bij de scheidsrechter. Doe dit dan wel direct, want anders is de kans groot dat de wedstrijd al is vastgelegd.

We krijgen ook berichten dat er steeds meer spelers nog sieraden om hebben bij het starten van een wedstrijd. Denk eraan dat het dragen van sieraden, bandjes of andere zaken die afwijken van het tenue niet zijn toegestaan.

Als laatste: Zonder scheidsrechters geen wedstrijden, dat weten we allemaal. Het KNKV, maar ook wij als RWA brengen dan ook graag de scheidsrechtersopleidingen onder de aandacht. Fluiten is leuk! En misschien heb je altijd al eens een wedstrijd met schotklok willen beleven. Als scheidsrechter is deze kans veel groter dan als speler. En misschien nog wel belangrijker, leren fluiten doe je samen.

 

We zijn op zoek naar minimaal vier deelnemers voor de opleiding tot KNKV-scheidsrechter. Wij zorgen dan namelijk voor begeleiding en dan komen we via het Sportakkoord in aanmerking voor financiële ondersteuning. Heb je interesse, laat het weten. Dit mogen natuurlijk ook ouders zijn. Voor KNKV scheidsrechter moet je op het moment van examen doen 17 jaar zijn. Voor iedereen is het aan te raden om de korfbalmasterz te doen.

Voor meer informatie en/of aanmelden: scheidsrechters@svrwa.nl.

 

KNKV-scheidsrechters hebben de mogelijkheid om zich te blijven ontwikkelen. Ze fluiten wedstrijden voor het KNKV en/of hun eigen vereniging. Als ze willen, worden ze begeleid om hogerop te komen. Ook komen ze in aanmerking voor diverse scholingen, fysiek en online.