Onlangs heb ik een gesprek gehad met de gemeente Albrandswaard, Wooncompas en Villa Stoer (meer info hieronder) waar er werd aangegeven dat er binnen de gemeente Albrandswaard gekeken wordt om zorgappartementen voor Villa Stoer en seniorenappartementen voor ouderen te combineren op één locatie. Daarom onderzoeken deze 3 partijen de mogelijkheden voor een gezamenlijke woonplek waarbij het parkeerterrein bij het veld van RWA als mogelijke ontwikkellocatie gezien wordt. Samen met ondermeer de bewoners rondom deze parkeerplaats is RWA uitgenodigd om bij de informatieavond aanwezig te zijn.

 

Als RWA hebben wij aangegeven hier graag betrokken bij te zijn en zullen wij aangeven dat er vanuit ons wel wensen/voorwaarden zijn om te zorgen dat we genoeg parkeerruimte blijven behouden, dat ons terrein bereikbaar blijft voor zowel voetgangers, fietser als automobilisten, etc.

Wij zullen daarom zorgen dat wij hierbij betrokken blijven en ook met de gemeente, Wooncompas en Villa Stoer de dialoog houden.

 

Villa STOER – https://www.stichtingvillastoer.nl/
Stichting Villa STOER is een ouderinitiatief van ouders (merendeel uit Albrandswaard) van een zoon/dochter met een verstandelijke (en eventueel lichamelijke) beperking om een zorgwoning op te zetten, waar hun kinderen in de toekomst met 24-uurs begeleiding komen te wonen! In Villa STOER komen ongeveer 16 jong volwassenen te wonen met een verstandelijke/lichamelijke beperking (of een combinatie van beide) in een eigen studio. Villa STOER zal worden gevestigd in de gemeente Albrandswaard.

 

Project informatie:

Kijk voor meer informatie over dit project op: www.wooncompas.nl/project/villa-stoer

 

Namens het bestuur,

Peter