Ik was een tijdje afwezig;

Misschien vraag je je af: Was de inkt op; was er een schrijversblok; was er geen tijd; was er niets te melden; of gewoon algehele malheur. Ik denk dat het van alles een beetje was, dat wil niet zeggen dat ik niet gesupporterd heb, alleen van een afstandje.

Het glow in de dark was ook dit jaar weer een geweldig succes. Een enkeling had commentaar dat hij in een erg donker hoekje op een korf moest schieten, maar volgens mij maakt dat het juist zo spannend. De weekenden rond de kerst gaven weinig wedstrijden, maar de wedstrijden die er gespeeld werden waren erg spannend. Ondanks dat er soms schoenen werden vergeten,  hallen niet werden gevonden (verstopt in winkelcentra), veters vaker los zitten dan vast. Vermeld moet worden dat de A spelers zich aan het bekwamen zijn in het fluiten van wedstrijden (voornamelijk de E) en dit niet onverdienstelijk doen. Er zijn ook een aantal scheidsrechters die buitenhuis fluiten en daar aardig wat geld mee “verdienen”, niet voor zich zelf maar voor de club. Wel vind ik het jammer dat er dit jaar is gekozen om geen nieuwjaarsreceptie te houden, ik had graag de rondte gezoend, helaas ging het aan mij voorbij.

Tijdens de wedstrijden van het tweede en eerste wordt er elke keer weer een taart door mijn neus geboord.  Of ik nu 10, 20 of 30 lootjes koop, het zit me niet mee. Ik verbaas me er elke keer weer over dat er zoveel ouders, grootouders en andere familieleden op de tribune zitten, soms niets met korfballen hebben, maar toch de boel aardig kunnen beschouwen. (en waarschijnlijk gaan zij met de prijzen naar huis).

Ik begreep van de twee trainers van de selectie dat er vooruitgang in de prestaties van het eerste zitten en dat de meeste geblesseerde spelers weer inzetbaar zijn. Als recht geaarde RWA-er hoop ik dat de punten binnenkort toch binnen gaan stromen want het eerste staat wel heel triest onderaan. Het derde daarentegen scoort er rustig op los en heeft concurrent Wion van zich afgeschut. Er zijn nog wat meer ploegen die op titelkoers liggen, maar de weg is nog lang.

Elke week zijn er diverse ploegen die in de trainingszaal in het oog springen, het niveau van sommige ploegen zie ik per maand vooruitgaan. De A2 en de D2 zijn daar goede voorbeelden van, deze ploegen gaan echt nog wel punten pakken.

Op 24 januari was er weer een vriendjes en vriendinnetjes middag, zou dat weer gaan leiden tot nieuwe leden. Als ik zaterdags de kangoeroetjes bezig zie, moeten we bijna gaan uitbreiden naar een tweede uur, want wat lopen er veel springertjes rond.

Afgelopen vrijdag was er weer de jaarlijkse Gooische vrouwen bingo, ik begreep dat sommige geen prijzen hebben bemachtigd maar wel mooie nagels hebben gekregen.

Tot de volgende keer.