Zaterdag vroeg waren er al twee A2 spelers actief als scheidsrechter en dat deden ze niet slecht, althans volgens mijn lekenogen. Gelukkig worden bij RWA alle jonge scheidsrechters begeleid door een ervaren rot die in de pauze en na afloop de scheidsrechters bijpraat over wat goed en wat nog beter kan. Daarna werd de sporthalvloer overspoeld door wel 25 kangoeroetjes, gelukkig werden ze afgeschermd met banken zodat zij geen last zouden hebben van de volgende twee wedstrijden. Ook hier weer een jonge scheidsrechter die mij het volgende probleem voorlegde: Moet er in een wedstrijd altijd een meisje mee doen als dat voorhanden is, na lang aarzelen en na raadplegen van tegenstander, coaches en mijn geheugen wist ik het antwoord niet zeker. In de betreffende wedstrijd is vast wel een oplossing gevonden.

Om  nog even op de kangoeroetjes terug te komen, sommige zijn nog heel jong maar bezitten  nu al echt RWA-DNA, dus dat kan wat worden, als het zo door gaat is in de toekomst één/derde speelveld wellicht te klein.

Soms zijn er spectaculaire wedstrijden te zien of wordt er mondeling een verslag gedaan van wel heel bijzondere uitslagen. Je zal toch bij de rust met 6-1 achter staan en toch nog winnen met 7-6. Zal wel een hele spannende wedstrijd zijn geweest.

Bij he eerste was de jurytafel bemand door een nieuw koppel, en na enkele minuten bleek dat het hanteren van de schotklok toch niet zo makkelijk is als het er uit ziet maar gelukkig heeft het publiek van de wisseling in de bezetting niets gemerkt. Het eerste moest ook deze week weer het onderspit delven. Dit keer tegen de nummer één en dat is geen schande. De spelers en speelsters werken kei hard, maar moeten zoveel energie in het verdedigen leggen dat de kracht ontbreekt om nog tot goede aanvallen te komen. In de eerste paar minuten glipte de wedstrijd al uit hun handen maar er werd wel herstel ingezet en was er een minuut of tien geen verschil te zien tussen nummer één en nummer laatst. Helaas duurt een wedstrijd wat langer dan die tien minuten. In de pauze was er weer de gebruikelijke verloting en u raad het al: ik heb weer niets gewonnen.

De spelers van de B1 hebben massaal de wedstrijd gefilmd, de spelers van de E-ploegen bleven RWA toejuichen (en zo hoort dat ook) en als u denkt wat deden die twee dames aan de overkant toch: die waren aan het taggen.

Tot slot: mooi al die nieuwe trainingspakken.