Eerst nog even terug naar vorige week. Ik had geen tijd om wedstrijden te bekijken, maar helemaal zonder informatie de zondag ingaan kan niet. Gelukkig kon ik op de KNKV-app alle uitslagen van de gespeelde wedstrijden bekijken. Helaas viel dat niet echt mee. Eén uitslag deed mijn wenkbrauwen fronsen, stond het daar echt 19-0? Bij navraag bleek deze uitslag inderdaad correct te zijn. De A2 heeft na een hele lange tijd weer gewonnen, de uitslag was geweldig. Hulde aan de A2.
Dan nu naar de afgelopen week. Allereerst werd er maandagavond weer volop getraind door de oudjes (sorry) en ook de G-ploeg was weer present. Ik zag bij één van de trainers van de G-ploeg dat hij de doorlopers, met één hand, nog net zo soepel in de korf gooide als 25 (?) jaar geleden. De oudjes probeerden dat na te doen, helaas zonder succes.
Ook op de dinsdag en donderdag waren er weer hoogstandjes te bewonderen bij de trainingen. Soms gaat er nog van alles mis maar daarvoor ga je ook trainen. Jammer genoeg werkte het weer niet helemaal mee maar daar trekt de jeugd zich niets van aan.
Zaterdagochtend waren er al vroeg trainers aan het sjouwen met reclameborden, korven, ballen en fototoestellen. Natuurlijk waren het geen gewone korven, op de korven staat natuurlijk de naam van een van onze sponsors, ook het bord werd opgesierd door dezelfde sponsornaam. Wat moest dat toch allemaal op het veld. Gelukkig kwam de aap al vlug uit de mouw. Alle jeugdteams werden gefotografeerd met hun nieuwe shirts en natuurlijk prijkte daar ook die mooie naam op. IF-Solutions. Onthoud die naam.
Ik neem aan dat al deze foto’s op de site zullen worden geplaatst, misschien is het leuk om ook alle seniorteams op de gevoelige plaat vast te leggen. Wellicht is er dan ook nog een plekje vrij voor de G-ploeg en de oudjes.
Ik zag twee hele jonge scheidsrechters de F1 en de E2 fluiten. Niet alleen de spelertjes van deze teams zijn talenten de scheidsrechters zijn dat ook. Verder zag ik een heel spannende wedstrijd van de C1 (spelen in de eerste klasse) en bestaan voor 2/3 uit eerstejaars C-spelers. Het toegestroomde publiek kon genieten van mooie acties en verdedigend zag het er ook goed uit. De B1 die op het centre-court speelde, was deze plek meer dan waard. Het werd een monsterscore en na het slechte resultaat van de vorige week was de overwinning ook een overwinning op het zelfvertrouwen, korfballen kunnen de spelers van de B1 wel en ook het scoren ging deze keer vrij vlotjes (28-11)
Ook de A1 stond voor een lastige opgave. Gelukkig stonden de neuzen allemaal naar dezelfde kant en werd het ook daar een spannende pot. 10-9 was het eindresultaat.
En hoe verging het de A2? Die hadden nog niet genoeg van het winnen en ook deze week werd er door hen meer gescoord dan door de tegenpartij. Ze staan nu fier boven aan. Houden zo zou ik zeggen.
Welk team zou ook eens in de schijnwerpers willen staan? Stuur gerust een verslag naar de website.
Op woensdag 25 september is er weer een schoolkorfbaltoernooi op ons veld, ik ga vast en zeker kijken. U ook?