Het einde van het seizoen is (bijna) aangebroken, de competitie is voorbij, de afsluitdag/priktoernooi hebben we gehad, de nieuwe teamindelingen zijn gepubliceerd en komende week rest alleen nog de laatste 2 jeugdtrainingen op dinsdag en donderdag met de nieuwe teams. Dan kan (bijna) iedereen gaan genieten van de zomervakantie om daarna op zaterdag 13 augustus (voor een aantal teams) weer te starten met de korfbalactiviteiten. Bijna iedereen omdat de ledenwerf commissie nog een clinic zal geven op 13 juli tijdens de sport- en spelweek in Albrandswaard, en daarnaast zullen er wat commissie taken door blijven lopen in de zomervakantie.

Terugblik

Kijkend naar de afgelopen weken met drukte op het sportveld & de vele toeschouwers langs de lijn en een heel druk priktoernooi, dan zou je bijna vergeten dat dit toch weer een seizoen van uiterste was. Even terugkijkend, we begonnen in augustus 2021 met trainingen op het veld en de corona besmettingen liepen de weken daarna gestaag op, maar gelukkig de competitie konden we op het veld wel afmaken. In november in de zaal begonnen we zelfs met de competitie, maar na 1 wedstrijd werd deze voor het wedstrijdkorfbal afgebroken, dat werden toen oefenwedstrijden en op een gegeven moment lag het helemaal stil. De breedtekorfbal (meeste jeugdteams) konden wel spelen, maar ook daar werden geregeld wedstrijden afgezegd door besmettingen/incomplete teams en mocht er in de zaal niet meer getraind worden. We hebben toen zelfs in januari buiten getraind, gelukkig was dat van korte duur en konden we redelijk snel weer de zaal in. Uiteindelijk kwam er voor de wedstrijdkorfbal nog een mini competitie zodat er toch nog ploegen konden promoveren/degraderen, wat het zaalseizoen er voor niet mogelijk was. En toen is ons vlaggenschip gepromoveerd naar de overgangsklasse na een aantal knappe overwinningen in de competitie en een goede tweekamp tegen Kinderdijk. En vanaf het veld leek corona weg, daar werd een hele competitie gespeeld bij de breedtekorfbal en kon bij de wedstrijdkorfbal de competitie afgemaakt worden.

Hoe het komend seizoen zal zijn is nog afwachten, gaat er na de zomer of van de winter weer een golf van besmettingen komen of niet, het zal afwachten zijn. Ik hoop het natuurlijk niet en dat we eindelijk weer een volledig seizoen kunnen draaien zowel op het veld als in de zaal. Fingers crossed.

Vrijwilligersbeleid

Op 17 juni was er al een update gegeven over het vrijwilligerswerk binnen RWA (https://svrwa.nl/2022/06/17/vrijwilligerswerk-in-uitvoering/). Afgelopen maandag hebben wij daar als bestuur met leden van de projectgroep verder over gesproken. Er is groen licht voor de projectgroep om er mee aan de slag te gaan en de komende tijd zullen jullie vanuit die hoek ook een update krijgen. Een vereniging draait op vrijwilligers, en zonder vrijwilligers geen vereniging. Iedereen vindt het normaal dat er een trainer/coach op een team staan, dat er iemand achter de bar staat, dat de kantine schoon is, dat er op zaterdag een scheidsrechter, dat het complex onderhouden wordt, etc. etc. Dat is alleen maar mogelijk met al die vrijwilligers die we hebben, bedankt aan iedereen die zich afgelopen seizoen als vrijwilligers ingezet heeft. Wij hopen jullie volgend seizoen weer als vrijwilliger te zien, en als we het nieuwe vrijwilligersbeleid uitgevoerd hebben dan komen daar nog meer vrijwilligers bij!

Semi-permanente woningen

Eind mei/begin juni kwamen we met nieuws over mogelijke semi-permanente woningen naast ons korfbalterrein, daarna werd het stil vanuit de gemeente. Wij weten dat er in juni met bewoners vanuit de wijk gesproken is. Afgelopen vrijdag 1 juli werd er in de schakel een update gepubliceerd dat de gemeente pas een besluit wil nemen als er duidelijkheid is over de financiële bijdrage vanuit de overheid. Of deze woningen er dus gaan komen en zo ja waar is nog afwachten.

https://www.deschakelalbrandswaard.nl/nieuws/algemeen/62151/besluitvorming-semi-permanente-woningen-g-j-rooimanspad-uitgest

Algemene ledenvergadering

Een definitieve datum kunnen we nog niet geven, maar de algemene ledenvergadering zal zeer waarschijnlijk gehouden gaan worden op zaterdag 8 oktober of 15 oktober. Uitgangspunt is om eea voor de herfstvakantie te doen en op een zaterdag dat RWA 1 thuis speelt. Eind juli/begin augustus zullen wij als vereniging het concept wedstrijdprogramma ontvangen en dan zullen we daarna de datum definitief maken.

Rest mij niets anders dan alle vrijwilligers nogmaals te bedanken voor afgelopen seizoen, en wens ik iedereen een hele fijne zomervakantie toe en hoop jullie weer op of langs het veld te zien vanaf midden augustus.

Peter