NIEUWE HOOFDTRAINERS

Eerder deze week hadden we het heuglijke nieuws om mede te delen dat de opvolgers voor Edwin gevonden zijn. Jelmer Wassink en Wilco Knops zullen komend seizoen als duo de rol van hoofdtrainer van RWA 1 gaan vervullen.

https://svrwa.nl/2023/03/07/duo-wassink-en-knops-nieuwe-hoofdtrainers-van-korfbalvereniging-rwa/

 

Daarnaast is nu de zoektocht begonnen naar een nieuwe trainer voor RWA 2. Bij interesse kan je met de TC contact opnemen.

https://svrwa.nl/2023/03/08/korfbalvereniging-rwa-uit-poortugaal-zh-zoekt-voor-het-seizoen-2023-2024-een-coach-voor-rwa-2/

 

ZAAL

De zaalcompetitie loopt op zijn einde met nog 3 speelronden te gaan (18 maart, 25 maart en 1 april). RWA 1 en 2 strijden nog tegen degradatie. Afgelopen zaterdag werd er door beide ploegen gewonnen. Hetgeen niet betekent dat ze er al zijn want RWA 1 staat 7e en moet minimaal 6e eindigen (ze krijgen de nummer 6 nog) en RWA 2 staat laatste maar de nummer 7 heeft 1 punt meer en nummer 8 heeft 2 punten meer, en zal ook 6e moeten eindigen. Het zal voor beide lastig worden, maar hoop doet leven en als het nog mogelijk is dan zullen we als vereniging en als selectie voor onze kans moeten gaan.

 

Sommige ploegen zijn nog in de race voor het kampioenschap (RWA 5, C1, E1, F1 en F3) en/of promotie (RWA 3). Laten we hopen dat een groot aantal van deze ploegen dit weet te bewerkstellingen. Afgelopen zaterdag is ook de eerste ploeg kampioen geworden, RWA C2!! Als de C2 in de laatste 2 wedstrijden nog 1 punt pakt dan zijn ze sowieso alleen kampioen!

 

VELD

De TC is al druk bezig met de veldcompetitie. De oefenwedstrijden zijn al enige tijd geleden geregeld en vinden vooral plaats op zaterdag 15 april en dan start op zaterdag 22 april alweer de competitie. Op 5 april zal de KNKV het programma definitief maken en komt deze in de KNKV app zichtbaar.

De 2e helft van de veldcompetitie staat altijd vol van gebroken momenten want na de eerste speelronde komt de meivakantie, dan eind mei is ons Pinksterkamp en op zaterdag 17 juni spelen de meeste ploegen hun laatste wedstrijd.

 

Op zaterdag 17 juni is de laatste wedstrijddag en als het goed is speelt RWA 1 dan ook thuis. Die dag willen we er een mooie laatste speeldag van maken, met eten na de wedstrijd van het 1e en in de avond ook nog een afsluitend feest.

 

Daarna volgt waarschijnlijk op zaterdag 1 julionze afsluitdag met het priktoernooi. Noteer deze datum ook alvast in je agenda!

 

VRIJWILLIGERS / VERENIGINGSWERK

Het veld betekent ook weer dat we op ons eigen complex zullen zijn, waarbij we de bar moeten bemannen, het terrein schoon moeten houden, er geopend en gesloten moet worden etc. Maar toch voelt het voor mij altijd zeer fijn om weer naar ons complex terug te gaan.

De zaal is qua weersomstandigheden natuurlijk fijn voor het korfbalspel, maar er is veelal maar 1 wedstrijd per uur met het programma tussen 9 uur in de ochtend en sommige uitwedstrijden die pas om 22 uurklaar zijn. Op het veld zijn de wedstrijden meer tegelijk en daardoor is het, zeker als de selectie thuis speelt, een gezellige drukte.

Er staan al wat diensten in het rooster ingevuld en er komen in aanloop naar het veldseizoen steeds meer nieuwe diensten bij. Neem een kijkje op de website, via: https://svrwa.nl/verenigingswerk/ en schrijf je alvast in!

KAMP

Zoals aangegeven hierboven met Pinksteren gaat RWA weer op kamp. Vorig jaar was het de eerste keer weer na de corona en gelukkig mogen we dit seizoen ook weer! Hier het laatste nieuwsartikel: https://svrwa.nl/2023/02/12/kampnieuws-2023/ met ook de link naar de blogspot met daarin meer informatie over het kamp. Laten we hopen dat het net zoals afgelopen seizoen weer een druk en supergezellig kamp gaat worden. Zelf ben ik ook weer van de partij, tezamen met veel andere medecoaches en RWA-vrijwilligers. Dus meld je aan en dan maken we er een mooi weekend van.

 

VACATURE BESTUURSLID

Aan het eind van het seizoen, officieel via de algemene ledenvergadering in oktober, zal Jelle Berk zich niet herkiesbaar stellen en het bestuur verlaten. Als bestuur zijn we derhalve op zoek naar versterking. De vacature is hier te vinden – https://svrwa.nl/2023/03/12/svrwa-zoekt-algemeen-bestuurslid-vanaf-seizoen-2023-2024/. Heb je interesse of wil je er eens over praten of dit iets voor jou is, dan kan je altijd met een van de bestuursleden contact opnemen en/of ze aanspreken op een trainingsavond/wedstrijddag – https://svrwa.nl/bestuur-commissies/.

 

Namens het bestuur,

Peter